I morgen tidlig går togene igjen

Gradvis i gang fra kl. 21 i kveld. Kabelbrann under Oslo S. satte hele togtrafikken på Østlandet sjakkmatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Gledesmelding fra Jernbaneverket: fra i morgen tidlig vil togtrafikken på Østlandet gå som normalt igjen.

Fra de grytidlige morgentimer i dag har all togtrafikk i landselen vært lammet på grunn av en kabelbrann under Oslo Sentralstrasjon sist natt.

Dermed har det vært fullstendig kaos for nærmere 100.000 mennesker som måtte finne reserveløsnigner for å komme til og fra jobb i Oslo-området.

Situasjonen ble ikke lettere av høstens første snøfall i lavlandet i Oslo-området i løpet av dagen. Både på E6 og E18 er det meldt om en rekke kollisjoner og uhell i den uvanlig tette trafikken i ettermiddag.

Ifølge en pressemelding fra Jernbaneverket vil togtrafikken gradvis komme i gang igjen fram mot klokka 21 i kveld. 

Nattog som normalt

Nattogene fra Trondheim, Bergen og Stavanger til Oslo går alle som normalt onsdag kveld. Den andre veien fra Oslo til Trondheim er det avgang til normal tid fra Oslo S med buss til Lillehammer, derfra med tog til Trondheim. Oslo-Bergen og Oslo-Stavanger har buss til Drammen, derfra nattog til henholdsvis Bergen og Stavanger.

I løpet av ettermiddagen har NSB fått tak i om lag 100 busser til «krisehjelp» under togstoppen.

 HELT DØDT:  Slik så det ut på landets travkeste trafikknutepunkt i hele dag. En underjordisk kabelbrann - som i utgangspunktet ikke hadde noe med togdrift å gjøre - satte togtrafikken på hele Østlandet ut av spill. Mellom 80.000 og 100.000 mennesker har opplevd kaos til og fra jobb i dag. Men fra torsdag morgen skal alt være i gang igjen. Togene har så vidt begynt å rulle igjen i kveld. Foto: Morten Holm, Scanpix.
HELT DØDT: Slik så det ut på landets travkeste trafikknutepunkt i hele dag. En underjordisk kabelbrann - som i utgangspunktet ikke hadde noe med togdrift å gjøre - satte togtrafikken på hele Østlandet ut av spill. Mellom 80.000 og 100.000 mennesker har opplevd kaos til og fra jobb i dag. Men fra torsdag morgen skal alt være i gang igjen. Togene har så vidt begynt å rulle igjen i kveld. Foto: Morten Holm, Scanpix. Vis mer

Her går bussene

Her kan du sjekke bussrutene i kveld inntil togtrafikken er i gang igjen.

Togtrafikken på Østlandet blir styrt fra Oslo S. En kabelbrann sist natt under sentralstasjonen blokkerte hele trafikken.

Ifølge Jernbaneverket var det høyspentkabler tilhørende Hafslund som brant. Sterk varme førte til store skader påp en mengde andre kabler - blant annet til Jernbaneverkets systemer for trafikkstyring, samband og informasjonstjenester. Brannen skapte også store problemer for telefon- og nettkunder hos selskapet BaneTele.

I morgen tidlig går togene igjen
LAMMET HELE ØSTLANDET: Brann i disse Hafslund-kablene i grunnen under Oslo Sentralstasjon lammet hele togtrafikken på Østlandet i dag. I tillegg var tusenvis av abonnenter uten internett- og telefonforbindelse.