I morgen tidlig våkner vi opp til væpnet politi

Patruljene væpner seg fra klokka åtte.

BAR VÅPEN I SOMMER: Politiet økte beredskapen i hele Oslo i forbindelse med PST varslede terrortrussel mot Norge i sommer. Her utenfor Oslo Sentralstasjon. Foto: Christian Roth Christensen
BAR VÅPEN I SOMMER: Politiet økte beredskapen i hele Oslo i forbindelse med PST varslede terrortrussel mot Norge i sommer. Her utenfor Oslo Sentralstasjon. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Bakgrunnen er trusselvurderingen fra Politiets sikkerhetstjeneste (PST) der forsvar og politi blir utpekt som mulige terrormål, skriver adressa.no.

- Innsatspersonell, det vil si alt operativt personell i kategorien én til fire, skal væpne seg fra klokka åtte i morgen tidlig, sier operasjonsleder Sissel Hansen i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

I hovedstaden vil dette i praksis bety at alle patruljerende politifolk vil bære våpen, da disse har våpengodkjenning. Væpningen det er snakk om, er en tjenestepistol i hylster på hofta.

Til 19. desember Bevæpningen skal i denne omgang vare fram til 19. desember.

- I trusselvurderingen er blant annet politipersonell angitt som en aktuell målgruppe for en terrorhandling. Politidirektoratet har vurdert denne trusselen mot polititjenestepersoner som så alvorlig at de ikke anser gjeldende bevæpningspraksis som tilstrekkelig, uttalte justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) før helga.

Dette skriver regjeringen om politiets innsatspersonell:

•Politiets innsatspersonell er delt inn i kategoriene IP1, IP2, IP3 og IP4 etter kompetanse. Personell i kategori 1-4 utgjør samlet om lag 5000 tjenestepersoner. Hovedinnsatsstyrkene i politiet er tjenestepersonell i kategoriene IP3 og IP4.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer