- I morgen tror jeg sikkert at jeg har drømt

Fortvilte narkomane inntok Stortinget i ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Statsministerkandidat Siv Jensen (Frp) nikket og nikket, la armene i kors og sa hun lærte veldig mye av å høre på, men rusmiljøet i Oslo etterlyste akutt handling da nærmere 30 rusmisbrukere og ildsjeler troppet opp på Stortinget i ettermiddag.  

Det improviserte møtet kom i stand etter at den bebudede aksjonen til stasjonssjef Kåre Stølen ved Grønland politistasjon på mandag ble avblåst og kritisert i forkant av politimester Arnstein Gjengedal. Stølen ville flytte Oslos rusmisbrukere fra "Plata" ved Østbanehallen til Eidsvolls plass foran Stortinget for å tvinge myndighetene til å se problemet på nært hold. Aksjonen ble revitalisert av Foreningen for human narkotikapolitikk, og i dag åpnet politikere fra flere partier dørene til selve Stortinget.

- Dette er så rørende, jeg har nesten ikke ord for det. Det er de aktive brukerne som griper tak, kommer opp på Stortinget og kjemper for sine rettigheter - og vet at døra til Stortinget står åpen, sier Aril Knutsen, leder i Foreningen for human narkotikapolitikk til Dagbladet.no.

I nærmere to timer måtte Siv Jensen, partifelle Harald T. Nesvik (leder av helse- og omsorgskomiteen), Inge Lønning (H) og justispolitikerne Ingrid Heggø (Ap) og Aktar Chaudry (SV)  høre på flere rystende livshistorier fra et Oslo de færreste har befatning med til daglig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.