Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

I morgen ventes Saddam-dommen

Irak øker sikkerhetstiltakene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I Irak har sikkerhetstiltakene økt i forkant av morgendagen, når det er ventet at Saddam Hussein vil få sin dom. Alle militære permisjoner er inndratt og det vil være et 12-timers portforbud i Bagdad, Diyala, Salahuddin og Anbar-provinsene, skriver BBC.

Portforbudet trer i kraft søndag morgen klokken seks. Kjøretøy og fotgjengere må holde seg unna gatene.

Supporterne truer med vold

Saddams supportere har truet med mer vold dersom han blir dømt til døden.

- Er det noen som egentlig tror på at han vil bli kjent ikke skyldig eller få en livstidsdom, sier en av Husseins advokater, Najeen al-Nuaimi.

Volden har økte i Irak de siste dagene. Bare i Bagdad er det funnet 83 lik, hvor noen viser tegn på at de har blitt torturert, de siste 36 timene.

Ventes reaksjoner i Saddams hjemprovins

Ifølge BBC vil det ikke overraske dersom det blir voldelige reaksjoner i Salahuddin, som er Saddam Husseins hjemprovins. Det er også ventet at det vil komme reaksjoner i den nordlige delen av Bagdad og i Anbar.

KAN BLI DØMT I MORGEN: Saddam Hussein. Foto: EPA/Scanpix
KAN BLI DØMT I MORGEN: Saddam Hussein. Foto: EPA/Scanpix Vis mer

Mange tidligere medlemmer av Baath-partiet og tidligere polititopper bor i disse områdene.

Mens andre steder kan det bli lagt opp til feiring av dommen, melder BBC, på samme måte som det ble feiret at Husseins sønner, Uday og Husay, ble drept.