Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

I morges eksploderte den femte pakkebomba i Texas: - Det er et kappløp med tiden

Bomba detonerte på et transportbånd.

PAKKEBOMBE: Tirsdag morgen eksploderte en pakkebombe utenfor et FedEx-anlegg i Schertz, Texas. Foto: REUTERS/Sergio Flores/NTB Scanpix
PAKKEBOMBE: Tirsdag morgen eksploderte en pakkebombe utenfor et FedEx-anlegg i Schertz, Texas. Foto: REUTERS/Sergio Flores/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidlig tirsdag morgen ble en ansatt lettere skadet da en pakke eksploderte ved et FedEx-anlegg i Texas. Dette er den femte pakkebomba som har eksplodert i delstaten denne måneden.

I etterkant av hendelsen kom det meldinger om at politiet hadde funnet enda en pakke på samme anlegg, som de mente inneholdt eksplosiver. Dette viste seg å være en misforståelse. En talsperson for San Antonio-politiet tar tilbake dette, og sier at politisjefen sa feil.

- Det er ingen sekundær innretning på Schertz-anlegget, sier talspersonen ifølge Washington Post.

Den femte pakkebomba
Hendelsen fant sted ved et anlegg tilhørende budfirmaet FedEx i byen Schertz like ved San Antonio.

Ifølge nyhetsbyrået AP var pakken på et transportbånd da den detonerte.

Politisjef i Schertz, Michael Hansen, har bekreftet at det planlagte målet ikke var anlegget eller noen som bor i Schertz. Pakken som eksploderte ble sendt fra Austin og var adressert til et hjem i Austin.

Personen eller personene bak bombene er sannsynligvis svært dyktige og metodiske, sier Fred Burton, sikkerhetssjef for Stratfor, et privat etterretnings- og sikkerhetsselskap i Austin.

- Det er et kappløp med tiden for å finne ham før han bomber igjen, sier Burton ifølge Reuters.

To personer drept
Eksplosjonen fant sted bare to dager etter at to menn ble såret i en eksplosjon i Austin i samme delstat. De fikk alvorlige skader.

Ifølge AP knytter myndighetene tirsdagens bombe til de fire andre bombene i Austin. To personer har mistet livet som følge av disse.

Ved tre av de fire tidligere tilfellene var pakkene som eksploderte, blitt levert til private adresser, melder BBC. Den fjerde ble trolig utløst ved hjelp av en snubletråd utløst av to menn som gikk på en gate i Austin, ifølge politiet.

«Syke individer» står bak
President Donald Trump mener «syke individer» står bak bombene i Texas.

Tirsdagens pakkebombe var den femte i rekken av bomber som har eksplodert i Texas den siste måneden, men ifølge president Donald Trump er det ikke mistanke om terror.

- Det er åpenbart en eller kanskje flere svært, svært syke individer som står bak. Dette er syke mennesker, og vi skal komme til bunns i dette, sier Trump.

- Vi har absolutt ingen anelse om hvem det er, absolutt ingen anelse, sier kongressmannen Bruce Babin til Fox Business.

- Jeg er sikker på at politiet har mottatt tips, har enkelte spor, men jeg har ikke hørt noe om dem, sier han.

Saken oppdateres.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!