SYRIA-KRISEN:
- Denne krisens omfang er av en slik dimensjon at det krever et svar i statsbudsjettet. Jeg kjenner ingen andre private eller offentlige behov som overgår vår tids største humanitære katastrofe i og rundt Syria, sier generalsekretær i Flyktninghjelpen Jan Egeland. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
SYRIA-KRISEN: - Denne krisens omfang er av en slik dimensjon at det krever et svar i statsbudsjettet. Jeg kjenner ingen andre private eller offentlige behov som overgår vår tids største humanitære katastrofe i og rundt Syria, sier generalsekretær i Flyktninghjelpen Jan Egeland. Foto: Frank Karlsen / DagbladetVis mer

- I motsetning til de fleste av oss i Norge, kan ikke de syriske flyktningene ta sommerferie

Jan Egeland i Flyktninghjelpen krever at Norge tar imot 3000 syriske kvoteflyktninger og gir 1 milliard kroner ekstra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Organisasjonen etterlyser en ny og mer aktiv Syria-politikk fra regjeringen.

Så langt har Norge bare sagt ja til å ta imot 1000 flyktninger. Nå blir nordmenn oppfordret til å delta i en digital underskriftsaksjon for å få myndighetene til å gjøre mer.

Nye tall fra FN viser at 9,4 millioner syrere nå er på flukt. Av disse er 6,5 millioner på flukt inne i Syria, mens 2,9 millioner har flyktet til nabolandene.

- I motsetning til de fleste av oss i Norge, kan ikke de syriske flyktningene ta sommerferie. Vi ber nå folk om å ta en pause i ferien for å støtte våre krav. Med folkelig hjelp ønsker vi en ny Syria-politikk, sier generalsekretær Jan Egeland i Flyktninghjelpen.

I en underskriftsaksjon kan folk via mobiltelefonen gi sin støtte til en endret flyktningpolitikk. Målet er å samle inn så mange underskrifter som mulig i løpet av sommeren som så overleveres regjeringen.

- Denne krisens omfang er av en slik dimensjon at det krever et svar i statsbudsjettet. Jeg kjenner ingen andre private eller offentlige behov som overgår vår tids største humanitære katastrofe i og rundt Syria, sier Egeland.

(NTB)