«I motsetning til Mühlegg er Lars en ærlig dopmisbruker.»

LILLESTRØM (Dagbladet): Lars Grønnerød har testet positivt på amfetamin under trippeldrapssaken. Grønnerød vil beklage dopbruken overfor retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Som i tilfellet Johan Mühlegg var nok Lars fullstendig klar over at han ville bli avslørt av prøven som ble tatt i fengselet, men i motsetning til Mühlegg er Lars en ærlig dopmisbruker, sier Grønnerøds forsvarer, advokat Morten Kjensli.

Lars Grønnerød har brukt amfetamin under lagmannsrettssaken. Han ble avslørt på mistanke fra politiet 31. januar i forbindelse med transport fra Åråsen stadion til Oslo fengsel i Åkebergveien. Dette var midt under hans vitneforklaring i Orderud-saken.

Grønnerød ble felt av en utvidet urintest. Resultatet av narkotesten ble klart i går.

- Lars vil beklager

Etter det Dagbladet får opplyst, skal Grønnerød ha fått stoffet av en medfange. Den trippeldrapstiltalte er nå underlagt restriksjoner i fengselet.

Forsvarer Kjensli sier at Grønnerød på det sterkeste beklager hendelsen med amfetaminbruk under rettssaken.

- Lars var nok fullstendig klar over at han ville bli avslørt. Det var antakelig en del av forklaringen på at han var litt irritabel i retten dagen etter, sier Kjensli, som møtte Grønnerød i går.

- Lars kommer til å beklage det som har skjedd overfor jury, dommere, aktorat, forsvarere og medtiltalte. Han vil gå i vitneboksen og svare på alle nye spørsmål, om det skulle være aktuelt, sier Kjensli.

Statsadvokatene Olav Helge Thue og Jørn Sigurd Maurud var i går ikke klar over at Lars hadde testet positivt.

- Vi kommer imidlertid ikke til å be ham om å innta vitneboksen en gang til. Dette hadde ikke betydning for hans forklaring, sier statsadvokatene til Dagbladet.

Ingen i retten merket noe unormalt ved Grønnerød torsdag 31. januar, men dagen etter var han usedvanlig irritabel - også overfor sin egen forsvarer.

Dette kan tyde på at han var i «amfetaminbakrus», ifølge kilder som kjenner Lars godt.

Ny tiltale

Etter det Dagbladet kjenner til, vil Grønnerød om kort tid også få forkynt en tiltale for grov narkotikaforbrytelse med en strafferamme på ti års fengsel. Bakgrunnen er at Grønnerød for et års tid siden ble arrestert etter en biljakt i Frognerparken. I bilen fant politiet 900 gram amfetamin. Grønnerød har erkjent det faktiske forhold.

Statsadvokat Kristian Nicolaisen skal etter planen være aktor mot Grønnerød i den nye straffesaken, som foreløpig ikke er berammet. Forsvarer blir enten Morten Kjensli eller Steinar Wiik Sørvik.

Advokat Kjensli sier at en eventuell ny tiltale ikke vil ha noen betydning for klientens rolle i trippeldrapssaken.

- Det er to helt forskjellige forhold vi snakker om. Lars har verken overfor politiet eller i retten lagt skjul på at han er amfetaminmisbruker, sier Kjensli.