I natt ble Kenneth Williams henrettet. Datteren til et av ofrene forsøkte å få henrettelsen stoppet

- Jeg ønsket aldri at han skulle bli drept.

DØDSDØMT: Kenneth Williams skal henrettes i natt. Foto: Arkansas Department of Corrections / Handout via REUTERS / NTB scanpix
DØDSDØMT: Kenneth Williams skal henrettes i natt. Foto: Arkansas Department of Corrections / Handout via REUTERS / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I løpet av den siste uka hadde tre personer blitt henrettet i Arkansas, som inntil da ikke hadde gjennomført en eneste henrettelse siden 2005.

Rømte fra fengsel

I natt gjennomførte Arkansas sin fjerde henrettelse i løpet av den siste uke. Da 38 år gamle Kenneth Williams dødssprøyta. I 1999 ble han dømt til livstid i fengsel for drapet på cheerleaderen Dominique Herd.

Tre uker etter at dommen falt rømte Williams fra fengsel, og tok seg til visefengselsdirektør Cecil Borens hjem. Han drepte Boren, stjal Borens våpen og bil, før han dro til Missouri der han krasjet inn i en lastebil.

Føreren av lastebilen, Michael Greenwood, døde.

Kayla Greenwood (22), som var fem år da faren ble drept, fortalte til Washington Post i forkant av henrettelsen at hennes familie ønsket at Williams liv ble spart.

- Jeg ønsket aldri at han skulle bli drept. Aldri. Ingen i min familie er uenige i det. Ikke en eneste person, sier Greenwood.

Etter å ha fått vite om henrettelsesdatoen i en avisartikkel, fant hun også ut at den dødsdømte hadde en datter, Jasmine.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer