Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

I natt har politiet tid til deg

Aksjonerte mot dårlig bemanning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Mandag er dagen med mest trøkk her. Alle de som ønsker å gjøre opp for moroa i helga kommer i kveld, sier hovedtillitsvalgt Erik Eriksen ved Sentrum politistasjon til Dagbladet.no.

Men vanligvis må veldig mange som ønsker å anmelde et forhold til oslopolitiet snu like fort som de kom. Anmeldelser som er alvorlige for de som bringer dem, blir for små for politiet.

- Vi har vanligvis lange køer. Ofte må vi be folk komme igjen senere. Det er dessverre regelen og ikke unntaket, sier han.

200 politifolk på jobb

Men på den døgnåpne politistasjonen i sentrum av Oslo var det ingen køer å se mandag kveld. Alle har blitt hørt og fått meldt sitt budskap.

Årsaken er at oslopolitiet siden klokka åtte mandag og de neste 24 timene har hatt og skal ha politidugnad på alle de fem politivaktene i Oslo.

- Vi har hatt cirka 200 politifolk og sivilt ansatte gratis på jobb i dag. Alle vaktene er bemanna mange ganger flere enn vanlig. Vi ønsker å gi publikum den polititjenesten de fortjener, sier leder Sigve Bolstad i Oslo politiforening til Dagbladet.no.

Dugnaden er et stunt i årets lønnskamp for medlemmene i politiforeninga.

PÅ JOBB I NATT: Hovedtillitsvalgt Erik Eriksen, leder Sigve Bolstad i Oslo politiforening og nestleder Anne Solem holder dugnad for å gi publikum et bedre møte med politiet i dag og i natt. FOTO: Frank Karlsen/DAGBLADET
PÅ JOBB I NATT: Hovedtillitsvalgt Erik Eriksen, leder Sigve Bolstad i Oslo politiforening og nestleder Anne Solem holder dugnad for å gi publikum et bedre møte med politiet i dag og i natt. FOTO: Frank Karlsen/DAGBLADET Vis mer

- Vi ønsker å vise at det går an, bare rammevilkårene er tilstede. Vi har behov for mange hundre flere kolleger. Tilgjengeligheten til politiet har bare blitt dårligere og dårligere, sier Bolstad.

Belastning å avvise publikum

Av de fem politivaktene i Oslo er det bare Sentrum som er døgnåpen til vanlig. Men også der sliter man med å motta alle anmeldelser på grunn av liten bemanning.

- I kveld har vi vært 15 dugnadsarbeidere pluss de tre-fire vi vanligvis har på jobb her. Det holdt akkurat da det sto på som verst i ettermiddag, sier Eriksen.

Han forteller at mange av hans medlemmer synes det er frustrerende og stadig måtte avvise publikum i døra.

- Det er en belastning for dem å ikke kunne gi publikum den hjelpa de bør ha. Det er mange som synes det er tøft å gå til politiet. Da er det synd at vi må be de om å komme tilbake senere. I dag har vi fått lyttet til publikum og informert dem om vårt arbeid. Det har vært en veldig positiv opplevelse, sier Eriksen.

Stjal gjestebok

For anledningen har politiet lagt ut gjestebøker på alle stasjonene der publikum kan gi sin tilbakemelding. Gjesteboka på Grønland politistasjon så ut til ble svært populær.

image: I natt har politiet tid til deg

- En kunde som skrev seg inn i gjesteboka tok rett og slett og stjal den før han forsvant i hui og hast, sier Bolstad og ler.

Det rekordstore mannskapet på jobb til tross; siste melding fra politiet er at gjesteboka ikke har kommet til rette!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media