I natt kan Erna bli stjerna sammen med Beyoncé

Statsministeren deler scene med Beyoncé, Ed Sheeran, Coldplay, Pearl Jam og Stephen Colbert.

OPPTRER MED STATSMINISTEREN: Både Ed Sheeran og Beyoncé skal opptre på Global Citizen-festivalen hvor også statsminister Erna Solberg skal på scenen. Foto: Chris Pizzello/Invision/AP, File
OPPTRER MED STATSMINISTEREN: Både Ed Sheeran og Beyoncé skal opptre på Global Citizen-festivalen hvor også statsminister Erna Solberg skal på scenen. Foto: Chris Pizzello/Invision/AP, File Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): 60 000 publikummere i Central Park i New York og 30 millioner TV-seere er ventet å følge med når statsminister Erna Solberg går på scenen under den stjernespekkete Global Citizen Festivalen, som arrangeres under FNs høynivåuke.

- Det er et prosjekt det er interessant å støtte opp om, nemlig å skape folkelig engasjement for bærekraftsmålene og arbeidet mot fattigdom. Det skjer gjennom konserten og all aktiviteten på forhånd, sier Solberg til Dagbladet før konserten.

Hun deltok også i fjor sammen med blant andre hollywoodskuespiller Hugh Jackman og No Doubt, og gleder seg til å dele scene med noen av favorittartistene sine.

- Spiller ikke Pearl Jam - Beyoncé er en artist jeg har hørt mye på, og som jeg synes er spennende og dyktig. Coldplay har jeg også hørt mye på. Pearl Jam er litt utenfor. Det er helt greit å høre på, men det er ikke noe jeg sitter og spiller hjemme. Ed Sheeran er det Ingrid som er veldig opptatt av, sier Solberg og peker på datteren som sitter ved siden av henne.

Etter at den svært populære talkshowverten Stephen Colbert, som skal introdusere henne på scenen i Central Park, oppfordret til en Twitter-invasjon av Norge, med budskapet: «Si til Norge at de skal øke midlene de bruker til å fremme utdanning, og hjelp millioner av jenter til å få sjansen til å gå på skolen».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.