Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

I natt kommer snøen - også i lavlandet

Værkartet snudd opp ned - finværet flytter seg nordover.

SNØ I GULT - VINTERDEKK: Slik vil Sør-Norge se ut fra lufta utpå tirsdag, med gule områder som snølagte. Grafikk: Meteofrologene på twitter.
SNØ I GULT - VINTERDEKK: Slik vil Sør-Norge se ut fra lufta utpå tirsdag, med gule områder som snølagte. Grafikk: Meteofrologene på twitter. Vis mer

I kveld og tirsdag blir værbildet sør og nord i landet snudd helt på hodet omtrent på midten:

Store deler av Nord-Norge og Midt-Norge får kjøligere klarvær - i Sør-Norge snur det til noen grader varmere vær fram mot helgen. Inkludert i det skiftet er regn og snø.

- Snøgrense øst for langfjellene ser ut til å ligge på 600 meter over havet. Det betyr snødekte veier mange steder i Sør-Norge tirsdag morgen og utover dagen. Hemsedal i Buskerud for eksempel ligger på 600 meter over havet.

Det er nok 5 - 10 centimeter det dreier seg om de fleste steder som får en forsmak på vinteren, sier vakthavende meteorolog Magni Svanevik ved Meteorologisk institutt.

Her kan du sjekke din værstatus de nærmeste dagene.

MYE SNØ: Det kom 15 cm snø i Buskerud og Telemark. Det skapte kaos på veiene. Video: Rico Rasmussen Vis mer

Hedmark og Oppland

Under 600 meter er det ikke snø i syne i sør med det første - med viktig unntak for ett område:

- Allerede i natt og tirsdag kommer det snø i lavereliggende områder i Hedmark og Oppland nord for Hamar.

- Det kan bety vinterføre på veiene tirsdag morgen for eksempel på Lillehammer (162 meter over havet), varsler vakthavende meteorolog.

Det er et lavtrykk fra vest som skaper den nye værsituasjonen i Sør-Norge. Allerede i kveld kommer lavtrykket innover Hordaland og Rogaland med regn på veien østover.

VILTKAMERA: Oddvar Ellseth måtte le da han så noe spesielt som dukket opp på viltkameraet hans. Reporter: Mariann Habbestad. Video: Oddvar Ellseth. Vis mer

Troms, Nordland og Trøndelag

Snøgrensa vest for langfjellene vil trolig ligge på 800 meter over havet.

Lavtrykket fra vest vil dra seg nordover til Trøndelag tirsdag, før det forsvinner over til Sverige i øst.

- Troms, Nordland og deler av Trøndelag vil få det klare finværet utover uka. Finnmark får mer bygevær. Regnbyger blir det også i lavlandet i Sør-Norge framover mot helg, oppsummerer statsmeteorolog Magni Svanevik.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media