Møtes til sin første TV-debatt:

I natt må de unngå Nixon-fella: 
Du sanker ikke stemmer hvis nesa di renner

Framtoning kan bli avgjørende for Trump og Clinton.

MØTES TIL DEBATT:  Donald Trump og Hillary Clinton får omsider en mulighet til å gjøre opp seg imellom. I natt klokka 03.00 norsk tid starter deres første TV-duell. Foto: Jonathan Ernst / Reuters / Scanpix
MØTES TIL DEBATT:  Donald Trump og Hillary Clinton får omsider en mulighet til å gjøre opp seg imellom. I natt klokka 03.00 norsk tid starter deres første TV-duell. Foto: Jonathan Ernst / Reuters / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Når Hillary Clinton og Donald Trump i natt norsk tid møtes til sin første direktesendte tv-debatt, vil ikke bare hva de sier bli viktig. Også deres framtoning og kroppsspråk vil være av betydning.

Første gang man fikk det bekreftet var i 1960, forteller kroppsspråksekspert Live Bressendorf Lindseth.

- Det var under den første TV-sendte presidentkandidatdebatten mellom John F. Kennedy og Richard Nixon. Flertallet av de som bare hadde hørt debatten mente at Nixon kom best ut av den, mens flertallet av de som faktisk hadde sett den mente Kennedy var best, sier Lindseth og utdyper:

- Kennedy hadde et utadvendt kroppsspråk. Han brukte blikket, så i kamera og kom i kontakt med folket. Han hadde en vennlig utstråling og smilte på de rette stedene. I tillegg brukte han hendene og armene som om han ville inkludere folket i sitt univers og således ta de med seg på sin reise til et bedre USA.

Nixon pusset nesa

- Nixon, derimot, var uheldig og hadde lungebetennelse. Han gjorde en dårligere figur, og måtte for eksempel passe på nesa så den ikke skulle renne. Folk oppfattet ham som mindre spennende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer