SCENEDEBUT: Donald Trumps nest yngste barn, Tiffany Trump, har så langt vært en vanlig universitetsstudent med en snau musikk- og modellkarriere bak seg. I dag tok hun steget og pratet foran titusener på Republikanernes landsmøte og millioner av TV-seere. Video: CNN Vis mer

I natt steg Trumps mysteriedatter ut av «Rich kids of Instagram»-skyggen

Tiffany Trump (22) viste seg fram for det amerikanske folk. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CLEVELAND (Dagbladet): Født i 1993 er Tiffany Trump Donald Trumps fjerde og nest yngste barn.

22-åringen vokste opp langt fra sine halvsøsken på Manhatten. Donald Trumps andre kone Marla Maples oppdro dattera Tiffany nærmest alene i California på USAs vestkyst etter parets skilsmisse i 1999.

I natt var det Tiffanys tur til å ta scenen under Republikanernes landsmøte i Cleveland. Den nylig uteksaminerte universitetsstudenten var et friskt pust fra hvite middelaldrende menn og noe perifere kjendiser.

SNAKKET FRA STORSKJERM: Donald J. Trump ble formelt Republikanernes presidentkandidat natt til onsdag. Takketalen holdt han ikke fra scenen, men over storskjerm. Video: CNN Vis mer

Trumps minst kjente barn

Den aller viktigste grunnen til det er at Tiffany Trump har spilt en svært liten rolle så langt i farens valgkamp, i motsetning til sine tre eldre søsken. De tre eldre har både medvirket i Trumps TV-program «The Apprentice», har jobber i Trump-organisasjonen og har vært med på titalls politiske arrangementer og PR-stunt med mannen som i natt offisielt ble Republikanernes presidentkandidat.

Hva har så Tiffany drevet med?

I mai i år ble hun uteksaminert med en grad i sosiologi og urbane studier fra eliteuniversitetet University of Pennsylvania. Donald Trump sa til People Magazine at dattera bare hadde toppkarakterer.

SØNNEN I TÅRER: - Det var et av de mest surrealistiske øyeblikkene i livet mitt, sier en tårevåt Donald J. Trump Jr. etter å ha lest opp stemmene som formelt gjorde faren til Republikanernes presidentkandidat. Video: CNN Vis mer

Som 17-åring i 2009 ga hun også ut elektropopsingelen «Like a Bird». Utenom det lille popstuntet har hun stort sett vært en vanlig collegestudent, skriver Vox. I 2009 kalte Oprah henne for Donald Trumps minst kjente barn.

Rich kids

Men det finnes unntak: Nå er hun datter av verdens for øyeblikket mest kjente mann, men Donald Trump har i mange tiår vært et stort navn i USA, og Tiffany Trump har derfor vært av interesse for sladrespaltene i amerikanske tabloider.

Tiffany er nemlig nokså aktiv på Instagram og er en halvveis internettkjendis. Av New York Post er hun blitt karakterisert som Donald Trumps mysteriedatter og en del av «Rich kids of Instagram»-klanen - rike kjendisbarn som viser sitt overdådige liv på det sosiale nettverket. New York Times omtaler henne som en del av «The Snap Pack».

Det var det ikke så mange som brydde seg om da Tiffany tok scenen i kveld.

- Unnskyld hvis jeg er litt nervøs. Da jeg ble uteksaminert i mai, trodde jeg ikke jeg skulle tale her. Jeg har holdt noen taler i klasserom og sånn, men ikke i en arena med ti millioner som ser på, sa 22-åringen under nattas landsmøte.

Happy 10th birthday to my little brother! 🎂🎉

Et bilde publisert av Tiffany Ariana Trump (@tiffanytrump)

Personlige historier

Trumps kone Melania Trump fikk i går først skryt for sin tale som tegnet presidentkandidaten som en vennligsinnet og snill mann. Hele den talen er blitt overskygget av anklager om at hun plagierte Michelle Obamas tale fra 2008.

Tiffany Trump hadde mange personlige historier om sin far.

- Her er jeg, ny i landsmøtesammenheng, med noen ord om en god mann som USA skal bli godt kjent med.

Ifølge NBC News har Tiffany Trump tatt med medstudenten Ross Mechanic som følge på landsmøtet. Kanalen skriver at Mechanic har vært registrert demokrat siden 2012. Det spørs hvor godt mottatt det blir hos familien Trump, men ifølge Tiffany har hun alltid hatt støtte hos sin far.

Happy Birthday dad! I love you!🎈

Et bilde publisert av Tiffany Ariana Trump (@tiffanytrump)

- En av min fars virkelige kvaliteter er at han gir alt i det han gjør. Han har alltid hjulpet meg til å være mitt beste. Han motiverer meg til å jobbe hardt og å være meg selv. Han får fram talent og driv i folk. Det er en god kvalitet hos en far og enda bedre hos USAs president. Han er stolt av alt jeg har gjort, uansett hvor lite eller stort, sier hun.

- Stolt

Tiffany Trump, som for øvrig er oppkalt etter den legendariske smykkebutikken Tiffany & Company like nede i gata for Trump Tower, sto på scenen og øvde på talen tidligere i dag.

- Jeg hadde aldri sett for meg å si dette i en arena, men jeg elsker min far med hele mitt hjerte. Han er vennlig, snill, sterk, beskyttende og hensynsfull. Jeg er så stolt over å kalle ham min far, sa hun.

Tiffany ble fulgt opp av eldstebror Donald Trump jr., som tidligere i dag kunngjorde fra landsmøtegulvet at faren offisielt hadde vunnet nominasjonen. Han var spesielt opptatt av å skryte farens forretningskarriere opp i skyene.

- Den presidenten som kan gi oss det vi ønsker er min beste venn, min mentor og min far, Donald J. Trump, sa Donald Trump jr.