I natt stiller du klokka tilbake

Gratis huskeregel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Bruker du Dagbladet.nos huskeregel, kommer du aldri til å glemme om klokka skal stilles frem eller tilbake. Klokka følger nemlig hagemøblene. Frem om sommeren, tilbake om vinteren.

Natt til søndag skal du altså stille klokka en time tilbake.

Du kan lett finne sider på nettet som forklarer deg mer om sommer og vintertid. Timeanddate.com er en av de beste. Her får du vite datoene for de neste gangene vi skal stille klokka og historien bak. Også mye annen vintertidkuriosa får du vite:

Visste du for eksempel at sommertiden i 1940 startet 11. august og varte ut året, hele 1941 og helt til 2. november 1942?

VG Nett prøver i år for første gang å tjene penger på vintertiden. For tre kroner, kan du bestille en tekstmelding som forteller deg hvilken vei du skal stille klokka.

For deg som skal på byen i kveld, er dette ekstra bonus. Utestedene som vanligvis stenger serveringen tre eller senere, kan holde oppe en time lengre. Tidligere år har de fleste utestedene benyttet seg av den muligheten.

Men det du egentlig trenger å bli varslet om er når du skal kaste på vinterdekkene. Mange har en tendens til å vente med det til det virkelig trengs. Langt inn i dypet av tjenester på Dagbladet.no, finner vi en tjeneste som kan hjelpe deg.

Send følgende melding fra din mobil:

VARSLE SNØ OSLO til 2400

Foto: Alexey Gromov/AFP/Scanpix
Foto: Alexey Gromov/AFP/Scanpix Vis mer

Og du vil få en femkronersmelding når det er varslet snø i Oslo. Stedsnavnet kan du bytte ut med hva du måtte ønske. De fleste steder i Norge er inne.

Lar du være kan det fort bli tilstander som likner på de i videoen nedenfor.