Muslimer ba i feil retning

I nesten 40 år har en kritisk feil lurt muslimene til å be i feil retning

- Vi har forklart situasjonen.

FEIL RETNING: De troende som jevnlig har besøkt en moské i Tyrkia har vendt seg i feil retning hver gang de har gjennomført en bønn i de siste 37 årene. I stedet for å vende seg mot Mekka, som vist på bildet, har de vendt seg i motsatt retning. Foto: NTB Scanpix
FEIL RETNING: De troende som jevnlig har besøkt en moské i Tyrkia har vendt seg i feil retning hver gang de har gjennomført en bønn i de siste 37 årene. I stedet for å vende seg mot Mekka, som vist på bildet, har de vendt seg i motsatt retning. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De troende som jevnlig har besøkt en moské i Tyrkia har vendt seg i feil retning hver gang de har gjennomført en bønn i de siste 37 åra.

Det var imamen Isa Kaya som skal ha oppdaget den kritiske feilen, melder The Independent.

Feil retning

Moskeen, som ligger i Sugören, i Tyrkias vestlige provins, hadde en feil i konstruksjonen som førte til at troende muslimer som kom til moskeen for å be, ba i feil retning. Mens de trodde de var vendt mot Mekka, var de i virkeligheten vendt 33 grader i feil retning.

Isa Kaya skal ha kommet på sporet av at noe ikke stemte da han hørte et rykte blant de andre muslimene om at alteret i moskeen, kalt mihrab, egentlig ikke viste retningen mot Mekka.

Kaya forhørte seg da med lokale islamske lovmenn, kalt muftier, og fikk bekreftet at alteret hadde blitt plassert feil da moskeen ble bygget i 1981.

I stedet for å rive ned alteret med det samme, bestemte Kaya seg for å lage piler av hvit teip for å peke de bedende muslimene i riktig retning når de kom for å be.

- Vi har forklart situasjonen for trossamfunnet, og de fleste har reagert positivt på den midlertidige løsningen vi har kommet fram til, forteller Kaya ifølge avisa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer