I New York med barn i bagasjen - sammen med kjendisene

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KANSKJE SER DE for seg en ettermiddag i Childrens Zoo i Central Park eller en drømmedag blant kosedyra på FAO Schwarz. Lange turer med barnevogn på Madison Avenue. En shoppingtur til Ralph Lauren eller en familieforestilling på Lincoln Center.

MÄRTHA OG ARI blir ikke alene om baby-liv i New Yorks beste boligstrøk. Gatene på begge sider av Central Park er fulle av barnevogner. Manhattan kan virke som en barnløs betongjungel, men den kryr av unger og er fylt av tilbud for dem. Spesialforretninger som selger hele babyrom innredet over et tema, f.eks. Ole Brumm eller Askepott. Parfymerier med babyparfyme og selvsagt alle varianter av babymassasje, babysvømming og babyyoga.

Byen byr ikke på mye fri leik i trær og knauser, men et yrende barneliv i form av lekegrupper, drama, sport og kreativ utfoldelse av alle slag. Det finnes mange små newyorkere som har hver eneste ettermiddag belagt med språk, teater og ballett.

ARI HAR VÆRT PÅ BOLIGJAKT i New York. Mest trolig på Upper East Side. I de store boligkompleksene der bor selve kremtoppen av den internasjonale klanen av barnefamilier. «Silkesonen» som denne bydelen kalles, er tett befolket av barnepiker, hushjelper, privatlærere, personlige trenere og dørvakter som betjener mor, far og barn. Det var denne delen av Manhattan Woody Allen drømte om da han var barn i Brooklyn. Han så for seg guvernanter med store barnevogner i et mildt lys som satte ham i en oppløftet stemning.

Han flyttet også hit - noen millioner dollar i inntekt seinere. De store leilighetene med et utall bad, pikeværelser, peiser og lysekroner kommer fort opp i 80- 90 millioner kroner. Martha og Ari tenker nok å leie, men det er heller ikke gratis. For mellom femti og hundre tusen kroner i måneden får man tak over hodet, alt etter størrelse og standard.

KANSKJE VIL DE FLYTTE inn på Upper West, hvor prisene er nesten like høye, men hvor stemningen er litt mer kreativt løssluppen. Det er en litt mer kunstnerisk flair over øvre vest. Columbus Avenue vil være et godt valg i dette perspektiv. Enda mer duft av det skapende New York vil paret få dersom de velger å leie i TriBeCa eller i Soho. Et loft, som betyr beboelig lager eller fabrikklokale, vil passe godt for et behersket bohemliv. Mye billigere er det å bo i Queens, Brooklyn eller på Staten Island, men det er neppe dette New York Märtha og Ari drømmer om.