I nødhavn på beste vest

Statsminister Kjell Magne Bondevik og fru Bjørg må flytte hjemmefra for noen uker på grunn av omfattende vannlekkasjer i leiligheten på Kolbotn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Statsministerens midlertidige bopel blir en av statens leiligheter i Gimle terrasse på Oslos beste vestkant - tidligere bebodd av ingen ringere enn Lars Sponheim.

Etter det Dagbladet får opplyst oppdaget statsministeren vannskader på gulvene i terrasseleiligheten mandag denne uka.

Mens statsministere flest kanskje vil kunne slippe med å flytte til en annen fløy i boligen når ulykken er ute, må Bondevik gå mer drastisk til verks:

- Skadene er såpass omfattende at statsministeren må flytte ut midlertidig mens skadene utbedres, bekrefter fungerende informasjonssjef ved Statsministerens kontor, Anne-Sissel Skånvik, overfor Dagbladet.

Sikkerhet

Selv om lekkasjen ble oppdaget mandag, har det tatt noe tid å finne og klargjøre en passende leilighet for Bondevik. En statsministerbolig må tilfredsstille krav til sikkerhet.

Først i går var den midlertidige leiligheten innflytningsklar.

- Sikkerheten er selvsagt med i bildet når det blir vurdert midlertidig bolig, og som vanlig er sikkerheten politiets ansvar, sier Skånvik.

KIRKER TIL NABO:  Innen en radius av 100 meter ligger to kirker; Frogner kirke og Den amerikanske lutherske kirken. Foto: Kristin Svorte
KIRKER TIL NABO: Innen en radius av 100 meter ligger to kirker; Frogner kirke og Den amerikanske lutherske kirken. Foto: Kristin Svorte Vis mer

I dag reiser Bondevik og kona Bjørg på påskeferie, blant annet til Molde. Når de kommer tilbake, må de belage seg på å tilbringe våren i Oslo sentrum.

Flere uker

- Det er ikke mulig nå å si hvor lang tid det vil ta å utbedre skadene, men trolig kan det være snakk om flere uker før håndverkerne får fullført utbedringsarbeidet, og han kan flytte hjem igjen. For både rørleggere og andre håndverkere må inn i bildet, sier Skånvik.

Tilfeldigvis vedtok Stortinget denne uka at det skal bygges en statsministerbolig til drøye 250 millioner kroner i Parkveien sentralt i Oslo.

Denne boligen blir ikke innflyttingsklar før om noen år ennå, så når Bondevik nå må flytte fra terrasseleiligheten på Kolbotn, må han ta til takke med noe mer beskjedne forhold i Gimle terrasse.

Sove lenger

Fordelen for Bondevik er at arbeidsveien blir kortere, og at han dermed kan sove litt lenger om morgenen. Bondevik er erklært B-menneske.

Ekteparet Bondevik har overtatt Sponheims gamle leilighet, mens Sponheim selv har flyttet høyere opp i gården. Han tror statsministerparet vil komme til å trives.

- Her får de det fint. Vi har kirkeklokker på begge sider, sier Sponheim, på vei inn i huset, mens pappesker og planter bæres inn bak ham.

Den nærmeste kirken, den amerikanske lutherske kirken, ligger bare 20 skritt unna statsministerparets oppkjørsel. Den andre, Frogner kirke, ligger på baksiden av boligkomplekset.

OVERTAR ETTER SPONHEIM: Kjell Magne og Bjørg Bondevik overtar Lars Sponheims leilighet. - Her får de det fint, sier Sponheim.
GODE RÅD: Kjøpmann Jenssen anbefaler Gimle og kaffe på Clodion.
GODE RÅD: Kine anbefaler Bondevik å være dis, i alle fall til å begynne med.
MÅ FLYTTE: Statsminister Kjell Magne Bondevik og fru Bjørg flytter til Frogner. Her fra Bergen på vei til Grieghallen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer