I opposisjon syntes ikke Horne 580 nye millioner var nok for å styrke kommunalt barnevern. I regjering har hun skaffet 120 millioner

- Penger er ikke alt, sier Horne, og minner om at regjeringa har styrket andre deler av barnevernet. 

REFSET DE RØDE: Solveig Horne var blant de rødgrønnes tøffeste kritikere på barnevernssaker da hun satt på Stortinget. I regjering har hun ikke lykkes øke bevilgningene til barnevernet nevneverdig. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
REFSET DE RØDE: Solveig Horne var blant de rødgrønnes tøffeste kritikere på barnevernssaker da hun satt på Stortinget. I regjering har hun ikke lykkes øke bevilgningene til barnevernet nevneverdig. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En rapport fra Helsetilsynet tegnet tirsdag et dystert bilde av norsk barnevern, og refset spesielt barnevernets evne til å behandle bekymringsmeldinger.

Som opposisjonspolitiker kritiserte nåværende barne- og likestillingsminister Solveig Horne (Frp) gjentatte ganger den rødgrønne regjeringa og statsråd Audun Lysbakken (SV) for ikke å bruke nok penger på barnevern, selv om Barnevernsløftet sikret kommunalt barnevern 580 ekstra millioner kroner fra 2011 til 2014. Summen tilsvarer omtrent 1000 nye stillinger.

Fasiten for Horne, etter snart fire år som statsråd, er til sammenligning en økning på snaue 120 millioner kroner til kommunalt barnevern. Det viser en gjennomgang av regjeringens forslag til statsbudsjett.

- Jeg har vært glad for den satsinga jeg har fått i statsbudsjettene, sier Horne til Dagbladet.

- Penger er ikke alt

Hun presiserer at regjeringa har opprettholdt Barnevernsløftet fra 2011, og hevder at de borgerlige samtidig har styrket barnevernet på andre vis enn å gi penger til kommunalt barnevern.

- Det har ikke vært viktig for meg å vise til kroner og øre. Selvfølgelig vil man alltid ha mer i budsjettforhandlingene, men vi har fått penger til det som er viktig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer