I over 20 år har de forsøkt å finne ut hvem den mystiske seileren er

Ble funnet død på en sandbanke i 1995.

HVEM ER DENNE MANNEN?: Båten og liket av en seiler ble funnet på Norderhaaks i Nederland i 1995. Nå leter politiet etter nye spor i saken de omtaler som helt spesiell. Foto: Albert Vermuelen / Politiet i Nederland
HVEM ER DENNE MANNEN?: Båten og liket av en seiler ble funnet på Norderhaaks i Nederland i 1995. Nå leter politiet etter nye spor i saken de omtaler som helt spesiell. Foto: Albert Vermuelen / Politiet i Nederland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det eneste som manglet i seilbåten da den ble funnet på sandbanken Noorderhaaks i Nederland, lørdag 24. juni 1995, var en seiler.

Båten var 23,5 fot — klinkbygget med skrog av gran og ramme av eik. Bildene fra den solfylte sommerdagen, viser at båten hadde drevet i land og blitt fylt opp av sand og sjøvann.

Sammen med båten ble det funnet en aluminiumsmast på 9,5 meter med et klistremerke fra «Skarvens Segel & Rigg AB» i Karlstad i Sverige. 

Hva eller hvem er HB? Seilet hadde et symbol satt sammen av fire blå triangler som hører til den svenske seilbåten-modellen «Compis 28» som var i produksjon fra begynnelsen av 70-tallet til 1983. 

I tillegg var seilet brodert med et ett-tall og bokstavene «HB». Hva det betyr og hvor det stammer fra, er det ingen som har greid å finne ut. 

Klokke fra Stockholm Liket av seileren dukket opp tre uker senere på nøyaktig samme sted. Det ble oppdaget av en pilot som fløy over Noorderhaaks i et småfly. 

Den døde mannen ble anslått til å ha vært mellom 20 og 55 år omtrent 175 cm høy, med lys hud og mørkeblondt hår. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer