I over 30 år levde han i skjul. Slektsgranskingsnettside kan ha naglet ham til 12 drap og 50 voldtekter

Nå avslører politiet den oppsiktsvekkende etterforskningen.

SIKTET: 72 år gamle Joseph James DeAngelo ble tirsdag lokal tid pågrepet utenfor hjemmet sitt i Sacramento. Politiet mener det er «The Golden State killer». Foto: NTB scanpix
SIKTET: 72 år gamle Joseph James DeAngelo ble tirsdag lokal tid pågrepet utenfor hjemmet sitt i Sacramento. Politiet mener det er «The Golden State killer». Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tirsdag pågrep politiet i California 72 år gamle Joseph James DeAngelo, mistenkt for å være «The Golden State killer» som begikk 12 drap, rundt 50 voldtekter og et titall innbrudd.

I over 30 år har politiet i Sacramento søkt etter mannen de har kalt både «East Area Rapist» og «Golden State Killer», en seriemorder som herjet i USA på 70- og 80-tallet. Mordgåten har vært uløst fram til nå.

I over 30 år levde han i skjul, men takket være teknologien greide politiet å spore han opp.

DNA fra slektning

Torsdag forklarte statsadvokaten i Sacramento at etterforskerne søkte etter mannen via en DNA-database for slektsforskning. På slike nettsteder kan folk lære om familiehistorien sin ved å sende inn DNA-prøver.

Det politiet gjorde var å sammenlikne DNA funnet på åstedene og DNA funnet på nettstedene, skriver Reuters.

Gjennombruddet i saken kom for bare ei uke siden, da DNA-et til en slektning av DeAngelo ble funnet i en av databasene. Dermed gikk politiet gjennom personens familietre og fulgte spor som ledet dem rett til DeAngelo.

72-åringen ble tirsdag pågrepet og siktet for to av drapene som politiet foreløpig har fått DNA-match på: Åstedet for drapene på Lyman og Charlene Smith i Ventura County i 1980. Det er ventet at siktelsen mot ham kan bli utvidet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer