I over 40 år kriget Walter mot rettsvesenet. 83 år gammel fikk han giftsprøyta

Seriebomberen Walter Leroy Moody ble henrettet i Alabama på torsdag, som den eldste i USA i nyere tid.

TATT: Walter Leroy Moody på vei inn til en rettshøring i Georgia i 1990. Det var først i 1996 han fikk dødsstraffen for drapet på dommer Robert Vance og menneskerettighetsaktivist og advokat Robert Robinson. Foto: FBI
TATT: Walter Leroy Moody på vei inn til en rettshøring i Georgia i 1990. Det var først i 1996 han fikk dødsstraffen for drapet på dommer Robert Vance og menneskerettighetsaktivist og advokat Robert Robinson. Foto: FBI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Han håpet i det lengste han skulle slippe unna giftsprøyta.

I nesten 30 år og helt til sin siste dag har Walter Leroy Moody hevdet sin uskyld.

Han mener han ble lurt i ei felle i de alvorlige forbrytelsene han er dømt for som skapte frykt og panikk i sørstatene i USA på slutten av 80-tallet.

Henrettelsen av 83-åringen, som fant sted i Alabama på torsdag, har en forhistorie som strekker seg helt tilbake til 1972.

- Ville sprenge bilforhandler

En dom fra det året snudde Moodys liv på hodet og førte til at han begynte å terrorisere rettsvesenet, ifølge dommene mot han.

I 1972 ble han nemlig dømt til tre års fengsel for å ha vært i besittelse av ei rørbombe. Rørbomba eksploderte ved et uhell i Moodys hjem i hjemstaten hans Georgia, og kona hans ble hardt skadd. Moody skal ha planlagt å sprenge en bilforhandler han var i konflikt med på begynnelsen av 70-tallet.

Moody var utdannet advokat, men straffedommen mot ham gjorde at han ikke kunne praktisere jus. Ifølge Alabamas justisminister Steve Marshall, som avslo Moodys siste søknad om å slippe dødsstraff, var Moody desperat på å få endret dommen fra 1972 for å få praktisere jus igjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer