Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

I paradis

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Norge er i virkeligheten et paradis for kapitalister. Det skulle man ikke tro så høyt som rikingene klager over skattene de som hovedregel ikke betaler. De betaler i stedet høye honorarer til advokater og andre skatteplanleggere for å unngå de fleste bidragene til fellesskapet. Sjefsargumentet er at kapitalen som de setter «i arbeid», gir arbeid til mange som i sin tur betaler skatt. Klarere kan det jo ikke sies at det er lønnsmottakere som bærer oppe velferdsstaten.

• De siste årene har vi hatt den spesielle situasjonen at skatt på aksjeutbytte har vært en varslet katastrofe for de rike. Den har de forberedt seg på med å ta ut så det monner der de har hatt muligheter. Stein Erik Hagen har sammen med sine barn, i følge VG flyttet på nær tre milliarder kroner for å unngå skatt. Petter C. G. Sundt har flyttet på nær 1 milliard. De må jo ha til salt i grøten.