I pillerus da Cicilie (7) ble drept

Drapssiktet innrømmer drap på Anne Grete (35), men husker fremdeles lite.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Overhalla-drapsmannen Bahadir Mirzaolimov (26) har uttalt i avhør at blind pillerus må ha vært årsaken til at han gikk amok og angrep de to barna i huset. Asylsøkeren påstår at han skal ha spist opp mot 150 piller før han drepte gravide Anne Grete Vollum (35) og niesen Cicilie Watnan Lian (7), skriver VG i dag.

Inntaket av tabletter forklarer Mirzaolimov med at han forsøkte å ta selvmord etter han først drepte eks-kona Anne Grete Vollum. Men i stedet for å ta sitt eget liv, mishandlet han Vollums ti år gamle datter og drepte niesen.

- Min klient erkjenner straffskyld for drapet på Anne Grete Vollum. Han sier at han ikke husker mer, og knytter dette til tablettinntaket, sier Mirzaolimovs forsvarer Arve Opdahl til VG.

- Klarte ikke å kontrollere meg

I avhør med Kripos har Mirzaolimov tidligere forklart at han ikke husker noe av hva som skjedde drapsdagen. Nå har han tilstått at han kvalte offeret med en plastpose og teip.

- Hun var den første kvinnen jeg elsket. Jeg tenkte at det går ikke an å gjøre noe sånt. Men jeg klarte ikke å kontrollere meg, skal 26-åringen ha sagt i avhør.

Mirzaolimov har forklart at han tok seg inn i huset ved ett-tida natt til 30.april. Formålet var å snakke ut med Anne Grete Vollum etter bruddet mellom de to tre måneder tidligere. Vollum var da høygravid med hans egne tvillinger. Men da Vollum våknet, oppsto det en konfrontasjon mellom de to.

Etter drapet på Vollum, skal 26-åringen ha skåret seg i armen og tømt det som var av pilleglass i huset. Deretter tror politiet at han skal ha truet barna over flere timer. Mirzaolimov avviser ikke at han angrep jentene, men sier han bare husker bilder fra dette på grunn av pilleinntaket.

ERKJENNER STRAFFSKYLD: Drapssiktede Bahadir Mirzaolimov har erkjent straffskyld for drapet på Anne Grete Vollum (35) i Overhalla den 30.april i år. Foto: Frank Karlsen/Politiet
ERKJENNER STRAFFSKYLD: Drapssiktede Bahadir Mirzaolimov har erkjent straffskyld for drapet på Anne Grete Vollum (35) i Overhalla den 30.april i år. Foto: Frank Karlsen/Politiet Vis mer

Har funnet medikamentspor

Etter forklaringen undersøker politiet om det påståtte inntaket av medikamenter mest sannsynlig ville gjort Mirzaolimov sløv i stedet for aggressiv. En utvidet blodprøve av 26-åringen viser spor av medikamenter, men mengden og påvirkningsgraden er ikke avklart.

Hukommelsessvikten etter drapene skal også ha vært grunnen til at 26-åringen oppsøkte Trondheim folkebibliotek for å lese på internett om hva han hadde gjort.

I pillerus da Cicilie (7) ble drept
DREPT: Drapssiktede Bahadir Mirzaolimov sier han må ha angrepet Cicilie (7) og Anne Grete Vollums datter (9) i pillerus, etter han hadde drept Anne Grete (35).
KVALT: Bahadir Mirzaolimov har forklart at han kvalte Anne Grete Vollum (35) med en plastpose og teip.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer