Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

I pose og sekk

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere næringsminister og stortingsrepresentant Grete Knudsen (Ap) er åpenbart i sin fulle rett når hun tar ut stortingspensjon på drøye 350000 kroner årlig, til tross for at hennes egne rådgivningsselskap går med solid overskudd. Hun tar nemlig ikke ut lønn eller utbytte fra de to selskapene og får dermed ingen avkorting i pensjonen. 62-årige Knudsen har sitt på det tørre hvis hun lar overskuddet stå i selskapene til hun fyller 65. Da kan hun ta ut så stort utbytte hun vil og likevel beholde pensjonen.

Vi er enig med tidligere stortingspresident Kirsti Kolle Grøndahl som i Dagbladet i går gir uttrykk for at denne måten å utnytte stortingspensjonen på er litt vel kreativ. Ordningen var aldri ment for at representantene skulle få både i pose og sekk. Knudsens partifelle Finn Kristensen er blant dem som i en tilsvarende situasjon har frasagt seg pensjonen. Men hos noen er forskjellen mellom liv og lære tydeligvis av mindre betydning enn hos andre.