Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

I retten for å ha drept eks-kona

Da den 25 år gamle kvinnen kom hjem midt på natten, satt hennes fraseparerte mann og leste i dagboka hennes. I den private boka hadde kvinnen skrevet om sitt forhold til andre menn. Eks-mannen ble sykelig sjalu.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Denne uka står mannen i Bergen byrett tiltalt for drap.

I politiavhør har den 36 år gamle mannen forklart at han brøt seg inn i leiligheten fordi han ville snakke med sin nylig fraseparerte kone, skriver Bergensavisen.

- Jeg kan ikke huske noe av det som skjedde inne i leiligheten, forklarte mannen da saken startet i går.

Han erkjente å ha brutt seg inn i leiligheten 7.desember 1997, men svarte nei på spørsmålet om straffeskyld for drap.

Fant brev

Det var 36-åringen som tok ut separasjon da han fant et brev i konens garderobeskap. I brevet røpet hun at hun hadde hatt et forhold til en annen mann. Etter en tid ville mannen rehabilitere ekteskapet, men hans ti år yngre kone ville ikke.

Bare to måneder etter separasjonen ble hun drept i sin egen leilighet.

Brøt seg inn

Flere ganger i løpet av drapsnatta hadde eks-mannen vært hjemme hos henne, men ble avvist. Utpå kvelden reiste han ut til leiligheten hennes og brøt seg inn via kjøkkenvinduet. Han satte seg ned for å vente, og kom over dagboka hennes:

- Jeg fant dagboka hennes på stuebordet. Da hun kom inn døra satt jeg i sofaen og leste den. Jeg ville bare snakke, men hun begynnte å skrike. For å stoppe skrikingen holdt jeg henne for munnen, har 36-åringen fortalt i politiavhør.

Han er tiltalt for å ha kvalt eks-kona, men har ikke innrømmet noe av dette i avhørene. Han har likevel vedgått at han må være årsaken til at det gikk galt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media