I retten for å ha drept sin egen niese

I dag starter rettssaken mot den 81 år gamle mannen som skal ha skutt ned og drept sin niese i Kragerø i fjor sommer. Mannen risikerer en straff på mellom seks og 21 års fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ugjerningen skjedde 29. juli i fjor. Den 45 år gamle Randi Blankenberg Skottheim skal ha blitt skutt ned av sin egen onkel på deres felles feriested, Blankenborg gård i Kragerø. Hun etterlot seg to døtre. Det lille lokalsamfunnet på Telemark-kysten ble åsted for en ufattelig familietragedie.

Kloss hold

81-åringen skal ha skutt med hagle fra kloss hold, og truffet avdøde like under kravebeinet. Skuddet forårsaket store blødninger, og Randi Blankenberg Skottheim døde kort tid etter av forblødning.

Den tiltalte ble pågrepet bare noen timer senere på eiendommen hvor skuddet falt. Etter fire måneder i varetekt, ble mannen løslatt 26. november i fjor. I august ble 81-åringen tiltalt for forsettlig drap. Tiltalte skal ikke være i stand til å huske noe av det som skjedde i forbindelse med den tragiske hendelsen.

Erstatning

Tiltalen innebærer også en erstatning til de etterlatte på til sammen 300 000 kroner for henholdsvis tap av forsørger og oppreisning for skade. 81-åringen risikerer også å bli fradømt boretten på eiendommen Blankenborg gård.

81-åringens forsvarer er advokat Sigurd J. Klomsæt, aktor i saken er statsadvokat Kjerstin Kvande.