I retten for likskjending

Politiet i Arendal mener 23-åringen kokte hodet til den 90 år gamle damen for å fjerne likrestene. Tiltalte, som er opptatt av «Greven» og det okkulte, nekter for å ha noe med saken å gjøre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Likskjendersaken vakte betydelig oppsikt på Sørlandet vårparten 1999. En turgåer fant hodeskallen like ved Arendal kirkegård, og det tok lang tid før politiet fant ut hvor hodeskallen kom fra. Til slutt ble gåten løst gjennom DNA-test og tannundersøkelser, skriver Fedrelandsvennen. Hodeskallen tilhørte en nær nitti år gammel kvinne som døde i 1998.

I morgen må en 23 år gammel mann møte i retten tiltalt for liksjending. Han nekter ifølge politiet for å ha noe med likskjendingen å gjøre.

Leser Greven

23-åringen skal være opptatt av det okkulte, og politiet fant Varg «Greven» Vikernes sin bok «Vargsmål» hjemme hos tiltalte.

Politiet tror ifølge Fædrelandsvennen likevel ikke at hodeskallen er brukt i noe ritual. De mener 23-åringen kokte hodeskallen for å få bort legemsrester. Kokingen skal ha skjedd i 23-åringens hybel i Arendal sentrum.

23-åringen riskierer inntil to års fengsel for likskjendingen. Han er i tillegg tiltalt for et tilfelle av vold.