I retten for milliardtyveri

Han ser kanskje ut som en harmløs nerd, men Martin Frankel er tiltalt for tyveri av nær 2 milliarder kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frankel har levd som finansflyktning siden han ble avslørt som en av historiens største tyver i mai 1999. Frankel ble arrestert i Hamburg i Tyskland i 1999, men må nå møte for en amerikansk rett tiltalt for milliard-tyveri.

Svindel

Frankel skal ha stjålet 200 millioner amerikanske dollar fra i alt ti små amerikanske forsikringsselskaper. Gjennom et sinnrikt nettverk av stråselskaper, datasystemer for hvitvasking av penger og underslag i stor skala, skal Frankel ha stjålet enorme pengesummer fra selskapene.

Hvis Frankel kjennes skyldig risikerer han opp til 150 års fengsel

Rømte

I åtte år ledet Frankel det som kan ha vært en av historiens største svindelbedrifter. Men da myndighetene begynte å stille spørsmål ved driften raknet det fort. I mai 1999 rømte han luksusvillaen i Greenwich i et privat fly lastet med 10 millioner dollar i diamanter og 16 millioner i gullmynter. Han ble pågrepet i Hamburg for å ha brukt falsk pass og diamantsmugling. Etter å ha sonet dommen på tre år ble han utlevert og framstilt i dag for en amerikansk rett.

Myndighetene i Arkansas, Missouri, Oklahoma og Tennessee vurderer å saksøke Martin Frankel for 600 millioner dollar, eller over 5 milliarder kroner.

UTLEVERT: Martin Frankel risikerer 150 års fengsel for milliardtyveri.