Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

I retten for spruting

Enhver syklists drøm – og bilists mareritt: En drosjesjåfør må møte i retten for å ha sprutet sølevann da han passerte to syklister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg er litt overrasket over hvor langt denne saken er kommet, sier den tiltaltes advokat, Jens Olav Sæther, til Aftenposten. – En kan vel sette spørsmålstegn ved om den hører hjemme i domstolene, fortsetter han.

Saken om sølesprutingen skal opp i Namdal herredsrett, etter at sjåføren ble siktet for hensynsløs kjøring. Den opprinnelige siktelsen inneholdt også legemsfornærmelse, men dette punktet frafalt underveis.

Drosjesjåfør Torgeir Kleven passerte den 12. mai i år to syklister, og ga den ene en uønsket morgendusj. Kleven kjørte imidlertid videre, men ble forfulgt av syklistene helt til drosjesentralen. Her skal han ha fått muntlig pryl.

Kleven angrer i dag på at han ikke stanset etter sprutingen, men hevder at han ikke trodde vannmengden var så stor. I tillegg hevder han at syklistene lå midt i veien og nektet å vike, og at han måtte kjøre forbi dem på høyre side. Kleven så ikke sølepytten før han var oppi den, forteller han.

- Etter vår oppfatning er det relativt klart at forholdet rammes av loven, sier Bjørn Terje Smistad, politiadjutant ved Namdal politidistrikt, men at den ikke burde gå så langt som til retten. - Det kunne tiltalte ha unngått ved å vedta forelegget på 4000 kroner, påpeker han. Maksimumsstraffen for veitrafikklovens paragraf 31 er ett års fengsel, men Smistad understreker at dette gjelder de mest alvorlige tilfellene, melder Aftenposten.

Hensynsløs kjøring?: En våt veibane kan fort lede til rettssalen.
Hele Norges coronakart