I retten nå: Tilstår drap på Trude (38)

De hadde levd sammen nesten hele sitt voksne liv før 42-åringen drepte sin eks-kone Trude Brenna Aasen (38) i Os i april i fjor. I dag skal han forklare seg i retten om hvorfor han tok livet av henne med flere knivstikk.

DREPT: Trude Brenna Aasen ble drept av sin fraseparerte ektemann. Foto: Privat
DREPT: Trude Brenna Aasen ble drept av sin fraseparerte ektemann. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Dagbladet): Straffesaken har startet i Bergen tingrett. Tiltalte har tatt sin plass i retten ved siden av forsvarsadvokat Per Magne Kristiansen.

Det fraseparerte ekteparets to voksne barn vil følge rettsforhandlingene sammen med bistandsadvokat Ellen Eikeseth Mjøs. Det var datteren som først ringte politiet for å fortelle at hennes far hadde sagt at han hadde tatt livet av moren med kniv.

I et langt avhør med politiet natta etter drapet, erkjente han straffskyld for å ha tatt livet av sin fraseparerte kone.

Trude Brenna Aasen ble funnet død i utkjørselen fra boligen i Lyseklosterveien i Os kommune sør for Bergen søndag 24. april i fjor. Drapet rystet nabolaget.

Aktor og statsadvokat Benedikte Høgseth sier at den 42 år gamle rørleggeren skal ha forklart i avhør med politiet at han oppsøkte eks-kona for å få undertegnet noen dokumenter i forbindelse med ekteskapsbruddet. Han var tidligere ustraffet.

Kan være planlagt

Deling av økonomi og en eiendom skal være blant bevistemaene i saken.

Aktor Benedikte Høgseth sier i retten at påtalemyndigheten mener at drapet var planlagt, og at han hadde med seg kniv til møtet med sin fraseparerte kone.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer