I retten snakket han i tredjeperson og mente han var utnevt av satan. Nå skal psykisk syke Scott henrettes

I Texas.

SKAL DØ: 3. desember blir Scott Panettis siste dag, hvis myndighetene får det som de vil. Den nå 56 år gamle drapsmannen er psykisk syk, og er diagnostisert med paranoid schizofreni, og representerte seg selv under rettssaken. Foto: AP Photo/Texas Department of Criminal Justice/NTB Scanpix
SKAL DØ: 3. desember blir Scott Panettis siste dag, hvis myndighetene får det som de vil. Den nå 56 år gamle drapsmannen er psykisk syk, og er diagnostisert med paranoid schizofreni, og representerte seg selv under rettssaken. Foto: AP Photo/Texas Department of Criminal Justice/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Han hadde på seg cowboy-kostyme og en lilla bandana da han skulle forsvare seg i retten, etter at han i 1992 skjøt og drepte sine svigerforeldre foran øynene på sin tre år gamle datter og eks-kone.

Da hadde psykisk syke Scott Panetti vært tvangsinnlagt femten ganger. Første gang i 1978.

Skjøt, drepte, tok på seg dress Han var diagnostisert med paranoid schizofreni og hadde med tida blitt mer og mer sikker på at han ledet en krigføring med djevelen.

Etter å ha skutt svigerforeldrene, kidnappet han datteren og eks-kona. Han tok dem med seg til en hytte og holdt dem innesperret.

Så dusjet han, tok på seg dress og meldte seg for politiet.

Til tross for at han i den påfølgende rettssaken var ikledd kostyme, omtalte seg selv i tredjeperson, mumlet, sov litt, snakket usammenhengende - og forsøkte å stevne John F. Kennedy, paven og Jesus - og 200 andre, fikk han representere seg selv i saken. 

Det til tross for at retten kunne ha bedt ham skaffe seg en advokat, skriver den engelske avisa The Independent.

Rettssaken varte i én dag, og Scott ble dømt til døden for drapene. I morgen, 3. desember, skal den nå 56 år gamle mannen etter planen henrettes i Texas.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer