I retten

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KONFLIKTEN: Kort tid før trippeldrapet ringte en ukjent mann til Opplysningen 180 og varslet om trippeldrapet. Politiet har aldri klart å finne ut hvem som ringte.

FØLELSENE: En ung kvinne ga sin venninne Veronica Orderud de beste skussmål. Et par meter fra Veronica fortalte hun at hun aldri kunne tro at den drapstiltalte venninnen hadde noe med trippeldrapet å gjøre.

OVERRASKELSEN: Den ukjente mannen som ringte Opplysningen 180, virket ensom. Han virket interessert i å prate, og spurte Oddrun Kvam blant annet om hvor gammel hun var og om hun hadde fri 17. mai og i pinsen.

I GÅR: En venninne av Veronica Orderud vitnet først, og sa hun trodde Veronica var uskyldig. Kristian Orderuds advokat, Ole Edward Hagen, sa at gårdstvisten var langt fra forlik da hans klient døde. Spesialmedarbeider Helge Ludvigsen fra Oslo politidistrikt redegjorde for politiets funn i forbindelse med attentatforsøket mot Anne Orderud Paust sommeren 1998. En mann forklarte at han høsten 1997 stjal dynamitt som han seinere ga videre til en kamerat, som i sin tur solgte den til Lars Grønnerød. Dynamittimportøren måtte også forklare seg. Til slutt vitnet Oddrun Kvam, som mottok den mye omtalte 180-samtalen.

I DAG: Lensmannsbetjent Rune Utne Reitan skal forklare seg om politiets arbeid med telefonsporene i saken. Ole Robert og Synnøve Kirkemo, søsknene til Kristin Kirkemo Haukeland og Veronica Orderud, skal også vitne. De drapstiltalte søstrenes far, Sverre Martin Kirkemo, skal også i vitneboksen.