Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

I rettssal

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Den narkotikadømte Princ Dobroshi har sittet i isolat på sikkerhetsavdelingen i Ringerike kretsfengsel siden han ble utlevert fra Tsjekkia for ett år siden. Da hadde han vært på rømmen i over tre år. Fengselslegene advarer om at fortsatt isolasjon kan få alvorlige konsekvenser. Men fengselsmyndighetene tar ikke hensyn til sine egne leger. Derfor har Dobroshi anlagt sak mot Justisdepartementet. Rettssaken skal foregå i fengselet. Fangen regnes som så rømningsfarlig at selv ikke bevæpnete vakter kan holde ham på plass.
  • Dobroshis advokat, John Christian Elden, hevder at det hele er hevn fordi Dobroshi i sin tid klarte å rømme. I så fall er dette en like dårlig grunn som den påståtte rømningsfaren til å la rettssaken gå bak murene. Hensynet til rettssikkerheten tilsier at den avvikles på vanlig måte. Så får politiet utkommandere det mannskapet man finner nødvendig.