I ruinene av et hjem

Familien mistet alt i jordskjelvet som rammet deler av Pakistan, India og Afghanistan 8. oktober.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Jordskjelvet krevde mer enn 87 000 menneskeliv, 3,5 millioner ble husløse, og 4,5 millioner mennesker ble helt avhengige av mat og medisiner utenfra. Mange vil, som denne lille familien i Neelum-dalen i Kashmir, gå hjemløse inn i det nye året.

Nå har vinteren kommet til det jorskjelvområdene i nord, og forholdene blir stadig vanskeligere. Enkelte steder har temperaturen vært nede i 30 minusgrader om natta. Barn og syke fryser i hjel.

Enormt hjelpebehov

-  Det kommer meldinger om mennesker som har dødd på grunn av kulda. Det gjelder særlig i avsidesliggende områder. Man vet ikke hvor mange det dreier seg om, men man frykter flere dødsofre som følge av vinteren, sier utviklingsminister Erik Solheim (SV) som besøkte jordskjelvområdene i Pakistan i november.

Ifølge Norges Røde Kors er hjelpebehovet fortsatt enormt.

-  Det internasjonale samfunnet har sviktet. Mange av jordsjelvoftene har ikke en gang fått telt. Vi skal levere 5000 telt rett over nyttår, men Det Internasjonale Røde Kors har bedt om 20 000 telt, det sier jo noe om behovet, sier beredskaps- og utenlandssjef i Norges Røde Kors, Halvor Fossum Lauritzen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer