I rute til Holmenkollen

Det er trangt om plassen på t-banen, men i dag skal banene være i rute og frakte 15 000 tilskuere i timen til VM-arenaen.

I RUTE: Etter gårsdagens transportkaos, har VM-arrangørene og ansvarlige for t-banen, lært ei lekse. I dag er flere baner og busser på plass, og rapportene tilsier at banene skal være i rute. Men, det er fortsatt trangt om plassen, og folk oppfordres til å være ute i god tid. Foto: Thomas Rasmus Skaug
I RUTE: Etter gårsdagens transportkaos, har VM-arrangørene og ansvarlige for t-banen, lært ei lekse. I dag er flere baner og busser på plass, og rapportene tilsier at banene skal være i rute. Men, det er fortsatt trangt om plassen, og folk oppfordres til å være ute i god tid. Foto: Thomas Rasmus SkaugVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):I går var det fullstendig kaos for VM-publikummet:  

Tusenvis av spente tilskuere måtte heller vente på t-banen enn å se Marit Bjørgens gulløp.  

Men i dag er det lovet bot og bedring - og selv om det er trangt om plassen, skal kollektivtransporten opp til VM-arenaen være i rute.

I går hadde VM-arrangørene oppfordra publikum til å være ute i god tid, men hadde ikke i går beregnet at så mange publikum faktisk skulle lytte til dette rådet. 

 - Det er ikke hyggelig å ha betalt 600 kroner per billett, for så å bare få med seg de siste to minuttene av 15-kilometeren, sa Knut Kure (29) til Dagbladet i går.  

SOLSKINN: Og til alle de heldige som kommer seg opp i tide i Kollen i dag - så kan du vente deg dette. Nysnø, sol og preparerte løyper. Foto: Øistein Norum Monsen.
SOLSKINN: Og til alle de heldige som kommer seg opp i tide i Kollen i dag - så kan du vente deg dette. Nysnø, sol og preparerte løyper. Foto: Øistein Norum Monsen. Vis mer

Men i dag skal t-banene være i rute - så i dag er sjansene store for at tilskuerne faktisk får se Petter Nortugs forsøk på å slå svenskene på 30 kilometer jaktstart.  

Ny dag i solskinn - Jeg håper vi har våknet til en ny dag i solskinn, sier informasjonssjef i Ruter, Gry Isberg til Dagbladet.

Fra tidlig i dag morges har hun sittet i VM-arrangørens operasjonsrom i Holmenkollen og fulgt nøye med på kollektivsituasjonen.

- Vi har bra flyt men mange passasjerer som vil opp og nyte en flott dag i Kollen. Det står representanter for ruter på hver eneste holdeplass og rapporterer situasjonen direkte til oss. Det ser ut til at ting går mye bedre, sier hun til Dagbladet.

- Strømmer på med folk Rundt klokka ni i dag tidlig kunne Oslo t-banedrift opplyse at banene går som planlagt.  

- Foreløpig ser alt bra ut. Det strømmer på med folk inn på arenaen, og mange er på vei opp. I dag flyter det som det skal, sier Christian Ruscetta, pressekontakt for ski-VM 2011.  

Han forteller at de i dag åpnet portene til arenaen allerede klokka åtte, slik at publikum kan være ute i enda bedre tid enn i går.  

TRANGT: I dag går t-banene i rute, men det er fortsatt trangt om plassen. Foto: Thomas Rasmus Skaug.
TRANGT: I dag går t-banene i rute, men det er fortsatt trangt om plassen. Foto: Thomas Rasmus Skaug. Vis mer

- Vi kan ikke unngå at det er trangt og at det er noe kø, men så lenge det flyter så er det bra. Det skal i alle fall være langt bedre enn i går.  

15 000 reisende i timen I dag er det også satt inn ekstra t-banevogner slik at man skal kunne håndtere 15 000 reisende i timen.  

- I går ble det kjørt 15 vogner i kvarteret. I dag vil det bli kjørt 18 vogner, fordelt på 3 - vognstog og 6-vogns ekspresstog. I tillegg til dette, vil det bli kjørt 15 busser fra og til Valkyriegaten ved siden av Majorstuen T-banestasjon, heter det i en pressemelding fra Oslo t-banedrift.  

30 kilometer jaktstart for menn starter klokka 12 i dag, og fra klokka 15 er det hopp normalbakke for menn.

KØ, KØ, KØ: Slik så det ut på Majorstua t-banestasjon i går - tusenvis av publikumere måtte se seg snytt for Marit Bjørgens gulløp, og måtte heller se t-banene suse forbi. I dag skal ståa være en annen. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet .
KØ, KØ, KØ: Slik så det ut på Majorstua t-banestasjon i går - tusenvis av publikumere måtte se seg snytt for Marit Bjørgens gulløp, og måtte heller se t-banene suse forbi. I dag skal ståa være en annen. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet . Vis mer