Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

I sjefens ånd

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Statsråd Kristin Clemet vil ikke gripe inn i striden på Menighetsfakultetet, der en professor må endre undervisningsfag fordi han aksepterer homofilt partnerskap. I Stortingets spørretime onsdag sa Clemet at lov og regelverk ikke gir henne anledning til å gripe inn i striden. Det er mulig at det er slik, og hadde hun bare holdt seg til dette formelle, ville vi neppe avlagt henne denne visitten. Men hun sa mer. Hun sa det ikke er lagt bånd på forskningen på MF.
  • Derom strides de lærde. Fra ulike og kompetente forskerhold hevdes det at nettopp den frie forskningen er truet, til og med forskere innenfor Kirken mener det. Da er det merkelig at den liberale Clemet uten forbehold omfavner Kirkens konservative krefter. Og mer forståelig blir det ikke når hun antyder at hennes ståsted som privatperson er et annet. Dette gir mening i bare én forstand, nemlig at svaret er i pakt med sjefens ånd. Clemet snubler videre.
Hele Norges coronakart