ET SAMLINGSPUNKT:  Hilda Feste var svært avholdt og et samlingpunkt både for familie og naboer i eldreboligene i Os. Her har min besøk av Os-ordfører Terje Søviknes i 2004. FOTO: ODDMUND LUNDE/DAGBLADET.
ET SAMLINGSPUNKT: Hilda Feste var svært avholdt og et samlingpunkt både for familie og naboer i eldreboligene i Os. Her har min besøk av Os-ordfører Terje Søviknes i 2004. FOTO: ODDMUND LUNDE/DAGBLADET.Vis mer

- I sjokk og vantro over drapet og måten det har skjedd på

Bistandsadvokat om reaksjonen fra tre generasjoner etter drapsofferet Hilda Feste (98).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Familien til den drepte Hilda Feste har i ettermiddag fått oppnevnt advokat Beate Hamre som bistandsadvokat.

Politiet i Hordaland gikk i dag ut med dødsårsaken «massiv vold mot hodet» etter at 98-åringen ble funnet død ved 21.30-tiden søndag i sin eldrebolig i Os kommune.

- Familien er i dyp sorg. Jeg har møtt noen familiemedlemmer. De ber om å få være i fred, og har samtidig bedt meg om å si minst mulig, sier advokat Beate Hamre til Dagbladet  tirsdag kveld.

Tre generasjoner Hun bekrefter at hun representerer tre genererasjoner som sørger over tapet av familiemedlemmet - både barn, barnebarn og oldebarn.

- De reagerer med sjokk og vantro både på drapet og måten det er skjedd på, sier bistandsadvokaten.

- Er det stjålet noe fra leiligheten til Hilda Feste?

- Det er jeg ikke kjent med. Uansett er det politiet som er adressen for slike spørsmål, sier advokat Beate Hamre.

Løslatt Etter at politiet tidligere i dag frafalt siktelsen og løslot den 42 år gamle mannen som ble pågrepet i nabolaget i går, har etterforskerne rykket tilbake til nullpunktet.

Dermed må også familiemedlemmer påregne flere spørsmål fra politiet i etterforskningen.

Trygghetsalarm Det var en hjemmehjelp som fant Hilda feste død søndag kveld etter at 98-åringen selv hadde utløst trygghetsalarmen.

Hjemmehjelpen fikk et glimt av mannen som trolig har begått eldredrapet i Os.

Det skal ha vært en lyshudet mann i 30-40 års alderen, som forsvantfra leiligheten da hjemmehjelpen kom. 

 HJELPER DE ETTERLATTE:  Advokat Beate Hamre er oppnevnt som bistandsadvokat for de etterlatte etter drapsofferet Hilda Feste. FOTO: LEIF STANG/DAGBLADET.
HJELPER DE ETTERLATTE: Advokat Beate Hamre er oppnevnt som bistandsadvokat for de etterlatte etter drapsofferet Hilda Feste. FOTO: LEIF STANG/DAGBLADET. Vis mer