SEXSLAVE: Colleen Stan var sexslave og ble holdt fanget i en kiste i sju år. Bildet er fra 1989 — fem år etter at hun rømte fra fangenskapet. Det tok to måneder før hun klarte å lette på lokket til den uhyrlige sannheten. Det var da kidnapperens kone meldte mannen sin til politiet og de tok kontakt med Colleen for å avhøre henne. Foto: ZUMA PRESS
SEXSLAVE: Colleen Stan var sexslave og ble holdt fanget i en kiste i sju år. Bildet er fra 1989 — fem år etter at hun rømte fra fangenskapet. Det tok to måneder før hun klarte å lette på lokket til den uhyrlige sannheten. Det var da kidnapperens kone meldte mannen sin til politiet og de tok kontakt med Colleen for å avhøre henne. Foto: ZUMA PRESSVis mer

I sju år ble hun holdt som sexslave i en trekiste under senga til gjerningsmannen

Colleen Stan (20) likte å haike, men satte seg inn i feil bil for 38 år siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

Red Bluff: En søvnig, liten by nord i California. Kjent for en årlig cowboy-festival. Ellers skjer det fint lite der. De fleste kjører bare fort gjennom.

19. mai 1977 trasker 20 år gamle Colleen Stan gjennom byen. Oregon-jenta er på en 600 kilometer lang haiketur gjennom California for å besøke en venn. Hun er en erfaren haiker og klar over farene forbundet med den måten å reise på.Noen år tidligere herjet nemlig flere seriemordere i Santa Cruz sør for San Francisco. De fleste ofrene var kvinnelige haikere langs motorveien.

Men Colleen er blakk og stiller seg opp i et veikryss langt motorveien like utenfor Red Bluff. Hun vifter med tommelen. En bil stopper opp og føreren tilbyr skyss. Colleen får en dårlig magefølelse og takker pent nei. Også føreren av den neste bilen virker mistenksom. 20-åringen sender han høflig videre.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn