Du leser nå Dagbladet Pluss

I sju år ble hun holdt som sexslave i en trekiste under senga til gjerningsmannen

Colleen Stan (20) likte å haike, men satte seg inn i feil bil for 38 år siden.

SEXSLAVE: Colleen Stan var sexslave og ble holdt fanget i en kiste i sju år. Bildet er fra 1989 — fem år etter at hun rømte fra fangenskapet. Det tok to måneder før hun klarte å lette på lokket til den uhyrlige sannheten. Det var da kidnapperens kone meldte mannen sin til politiet og de tok kontakt med Colleen for å avhøre henne. Foto: ZUMA PRESS
SEXSLAVE: Colleen Stan var sexslave og ble holdt fanget i en kiste i sju år. Bildet er fra 1989 — fem år etter at hun rømte fra fangenskapet. Det tok to måneder før hun klarte å lette på lokket til den uhyrlige sannheten. Det var da kidnapperens kone meldte mannen sin til politiet og de tok kontakt med Colleen for å avhøre henne. Foto: ZUMA PRESSVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Red Bluff: En søvnig, liten by nord i California. Kjent for en årlig cowboy-festival. Ellers skjer det fint lite der. De fleste kjører bare fort gjennom.

19. mai 1977 trasker 20 år gamle Colleen Stan gjennom byen. Oregon-jenta er på en 600 kilometer lang haiketur gjennom California for å besøke en venn. Hun er en erfaren haiker og klar over farene forbundet med den måten å reise på.Noen år tidligere herjet nemlig flere seriemordere i Santa Cruz sør for San Francisco. De fleste ofrene var kvinnelige haikere langs motorveien.

Men Colleen er blakk og stiller seg opp i et veikryss langt motorveien like utenfor Red Bluff. Hun vifter med tommelen. En bil stopper opp og føreren tilbyr skyss. Colleen får en dårlig magefølelse og takker pent nei. Også føreren av den neste bilen virker mistenksom. 20-åringen sender han høflig videre.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED*

PRØVEPERIODE

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr per 1 måned. 0,03 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 99,-/måned)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.