ULOVLIG: I dette huset utførte Kermit Gosnell(innfelt) abort helt opp til 30. uke. Foto: Matt Rourke/AP/Scanpix. Foto innfelt: AP Photo/Philadelphia Daily News, Yong Kim.
ULOVLIG: I dette huset utførte Kermit Gosnell(innfelt) abort helt opp til 30. uke. Foto: Matt Rourke/AP/Scanpix. Foto innfelt: AP Photo/Philadelphia Daily News, Yong Kim.Vis mer

I «skrekkens hus» skal han ha saksedrept syv babyer

Oppbevarte deler av babylik på glass og flasker. Nå risikerer doktoren dødsstraff.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Påtalemyndighetene tror Kermit Gosnell kan ha drept flere hundre babyer, men han står tiltalt for drapet på syv babyer og en 41 år gammel dame.

Den åttende kvinnen skal ha fått for mye narkose og sovnet inn.

Nå er rettssaken mot 72-åringen i gang. Blir Gosnell funnet skyldig risikerer han dødsstraff.

Viktig punkt Et av de viktigste punktene for Gosnell i begynnelsen av denne rettssaken, er at han skal forsøke å overbevise juryen om at minst en av babyene døde i mors mage.

I tillegg påstår han «baby x» ikke var så langt ut i svangerskapet som påtalemyndighetene hevder.

Moren i dette tilfellet var 17 år da hun tok abort på klinikken til Gosnell.

DOPET NED: Kvinnene som kom til Gosnell for en abort, ble tungt dopet ned og fikk aldri vite at barnet deres ble født levende for så å bli drept. Foto:Matt Rourke/AP/Scanpix.
DOPET NED: Kvinnene som kom til Gosnell for en abort, ble tungt dopet ned og fikk aldri vite at barnet deres ble født levende for så å bli drept. Foto:Matt Rourke/AP/Scanpix. Vis mer

Tidligere sa Gosnell dette om anklagene som har blitt rettet mot ham.

- Valgene jeg har tatt har ikke alltid vært perfekte. Men hvis man ikke gjør feil, prøver man heller ikke å gjøre noe. Mine pasienter er imidlertid klar over at jeg forsøker å gjøre det beste for dem, sa Gosnell i intervjuet med Philadelphia Daily News.

Assisterende statsadvokat Joanne Pescatore, fortalte juryen i forrige uke at hun vil bevise at Dr. Gosnell, 72, var en «ulv i fåreklær» som «brukte og misbrukte desperate kvinner.», skriver Post-Gazzette.

Assistenten innrømmer Den medisinske assistenten til Gosnell, Andrienne Moton, fortalte i forrige uke at babyer rutinemessig ble kuttet med saks etter fødsel.

Hun inrømmer selv at hun har brukt den teknikken minst ti ganger, Moton risikerer 20- til 40 år bak lås og slå.

Den tidligere assistenten sitter fengslet sammen med åtte andre tidligere ansatte ved abortklinikken, de fleste av dem har sagt seg skyldige i drap, eller medvirkning til drap, på små babyer.

BRØT LOVEN: I staten Pennsylvania er abort ulovlig etter 24. uke av svangerskapet. Denne loven brøt Gosnell ettertrykkelig. Foto: AP Photo/Philadelphia Daily News, Yong Kim.
BRØT LOVEN: I staten Pennsylvania er abort ulovlig etter 24. uke av svangerskapet. Denne loven brøt Gosnell ettertrykkelig. Foto: AP Photo/Philadelphia Daily News, Yong Kim. Vis mer

Det var i hovedsak immigranter som benyttet seg av abortklinikken i Philadelphia, det til tross for at Gosnell ikke hadde noen spesialisering innen kvinnemedisin.

«Likhus for babyer» I staten Pennsylvania er abort ulovlig etter 24. uke av svangerskapet. Denne loven brøt Gosnell ettertrykkelig.

Han skal ha fremprovosert fødsler på levedyktige babyer i sjette, sjuende og åttende måned, for så å drepe dem ved å klippe over ryggvirvelen med saks.

Påtalemyndighetene kaller abortklinikken et «likhus for babyer».

Det ble blant annet funnet glass med babyføtter, som ble oppbevart uten noen medisinsk grunn.

Fikk aldri vite Gosnell tok mellom 1600 og 3000 dollar for en abort opp til 30. uke.

Kvinnene som kom til Gosnell for en abort, ble tungt dopet ned og fikk aldri vite at barnet deres ble født levende for så å bli drept.
Abortklinikken har vært i drift siden 1979.

PRISLISTE: Gosnells prislite over aborter. I virkeligheten utførte han aborter langt seinere enn den tillatte grensa på 24 uker. Da var prise opp mot 3000 dollar. Foto: Philadelphia District Attorney/AP/Scanpix
PRISLISTE: Gosnells prislite over aborter. I virkeligheten utførte han aborter langt seinere enn den tillatte grensa på 24 uker. Da var prise opp mot 3000 dollar. Foto: Philadelphia District Attorney/AP/Scanpix Vis mer

Myndighetene ignorerte samtlige 46 søksmål som ble rettet mot ham i denne perioden, og det ble kun gjennomført fem kontroller fra 1979 til han ble tatt. Den siste inspeksjonen skjedde i 1993.

Det er satt av to måneder til saken.

ULOVLIG: Gosnell tok mellom 1600 og 3000 dollar for en abort opp til 30. uke.
ULOVLIG: Gosnell tok mellom 1600 og 3000 dollar for en abort opp til 30. uke. Vis mer