KONTRASTENES VÆRDAG:  Bygdøy - her Huk - var tredje varmest i landet torsdag med 26,4 grader. Samtidig ble brøytebilenes sonmmerferie avbrutt i Finnmark. FOTO: THOMAS RASMUS SKAUG/SDAGBLADET.
KONTRASTENES VÆRDAG: Bygdøy - her Huk - var tredje varmest i landet torsdag med 26,4 grader. Samtidig ble brøytebilenes sonmmerferie avbrutt i Finnmark. FOTO: THOMAS RASMUS SKAUG/SDAGBLADET.Vis mer

I sør: 27,2 grader. I nord måtte brøytebilene ut

Ekstreme værforskjeller varmeste mai-dagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Store værkontraster i kongeriket da årets mairekord på 27,2 plussgrader ble bokført torsdag: i Finnmark ble brøytebilene samtidig kalt tilbake for å holde tre strekninger nattåpne.

- Nei, dette er ikke vanlig. Vi trodde de kunne fortsatt vår- og sommerferien nå, men vi så at noe måtte kjøres på E6 mellom Varangerbotn og Kirkenes, på fylkesvei 890 over Båtsfjordfjellet og på fylkesvei 891 over Kongsfjordfjellet.

- Allerede i ettermiddag var det sludd, nullføre og absolutt ikke noe for sommerdekk. Og med minusgrader og nedbør til natta var det bare å finne fram igjen telefonnumrene til brøytebilsjåførene, sier trafikkoperatør Torunn Thorvaldsen i Vegtrafikksentralen region nord.

Da hun kikket ut vinduet ved 19-tiden, sto gradestokken fortsatt på drøye 20 pluss. Det var utenfor kontorvinduet så langt sør som Sandnessjøen.
27,2
På Meteorologisk institutt har vakthavende meteorolog Mariann Foss en fyldig liste over maksimumstemperaturer over 25 grader i Akershus, Østfold og Oslo torsdag.

Dette er de fem varmeste stedene i landet:

• Kjeller, Akershus og Sarpsborg, Østfold  27,2
• Bygdøy, Oslo 26,4
• Rygge, Østfold 26,3
• Blindern, Oslo 26,2

20 pluss ble notert til og med Nordland fylke:

• Brønnøysund 21,7
• Sandnessjøen 20,9
• Laksfors 20,5
• Mosjøen 20,2

Så er det slutt på sommertemperaturer: Bardufoss 8,6 og Tronmsø 5,1 var varmest i Troms, Mehamn Lufthavn 4,8 og Berlevåg 4,7 i Finnmark.

Og laveste minimumstemperaturer torsdag:  Bjørnevatn, Finnmark minus 0,2 og Lyngen, Troms 0,0.

Over 20, men våtere
Statsmeteorolog Mariann Foss kan love grader på 20-tallet i Sør-Norge også fredag og i helgen, men et godt stykke under torsdagens 27,2 - og med regnbyger innimellom.

Her kan du sjekke været der du oppholder deg.

Og her kan du sjekke langtidsvarselet i tekst fra yr.no.