Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Været

I sør er det flom. I Narvik ringte en mann til meteorologen for å klage på varmen

Brannvesenet i Vestfold vasset i regn i natt.

STORE FORSKJELLER: Bildet til venstre er tatt lørdag kl.02:32 i Holmsbrekkene på Nøtterøy. Der rant det små bekker i veien og fylte kjelleren med vann. I Nord-Norge var det sol og sommer. Bilde til høyre er fra Telegrafbukta i Tromsø i går. Foto: Vestfold interkommunale brannvesen og Tom Karoliussen.
STORE FORSKJELLER: Bildet til venstre er tatt lørdag kl.02:32 i Holmsbrekkene på Nøtterøy. Der rant det små bekker i veien og fylte kjelleren med vann. I Nord-Norge var det sol og sommer. Bilde til høyre er fra Telegrafbukta i Tromsø i går. Foto: Vestfold interkommunale brannvesen og Tom Karoliussen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Natt til lørdag meldte meteorologene opp til 60 mm regn på 12 timer i Vestfold. Imens dominerte Nord-Norge listen over landets varmeste steder i går, og sommerværet fortsetter i dag.

Bardufoss er varmest
Vakthavende meteorolog i Tromsø forteller at Nordland og Troms er varmest i Norge i dag også. Det er mye sol, varm luft og høy temperatur.

- Det er særlig fint vær i Troms og det meste av Nordland. Temperaturen er rundt 20 grader mange steder, sier vakthavende meteorolog Trond Lien.

Varmest for øyeblikket er Bardufoss med 23 grader. I går var også Bardufoss varmest, med nesten 26 grader.

- Det er ikke vanlig, men slikt kommer av og til. Det er generelt varmere i juli, men noen ganger skjer slikt i juni også, sier Lien.

Knallværet vil fortsette de neste tre dagene.Temperaturen vil kanskje gå litt ned, men det vil fortsatt være fint vær.

Varmen kom litt brått på for noen, det er visst ikke alle som gleder seg over været.

- I går var det 25-26 grader på det varmeste. De som bor i Narvik begynte nesten å klage. Det var faktisk en som ringte inn fordi det var «så steike varmt». Det er en litt brå overgang for oss her i nord, forteller Lien.

Kjellere fylt med vann
I motsetning til sommervarmen i nord, vasset Vestfolds brannvesenet i regn i natt.

- Vi har vært i cirka 50 boliger i løpet av natten på Tjøme, Nøtterøy, Tønsberg og Re, sier vakthavende brannsjef Einar Flogeland.

Han forteller at det regnet kraftig, og at det var mye regn på kort tid. Jorder og bekker blir da oversvømt og finner andre veier. Det dannes store dammer i boligstrøk og langs veier.

Dette førte til at brannvesenet hadde en ganske så travel natt. Flere titalls kjellere ble fylt med vann i natt, alt fra fem centimeter til opp i mot halvannen meter med vann.

- Det kan få konsekvenser, er nok flere som får bruk for forsikringa si, sier Flogeland.

I boligstrøk kommer vannet inn gjennom kjellergulv og opp gjennom sluk. Noen steder var det såpass at det kom vann gjennom vindu.

Melder styrtregn mandag
- Vestfold fikk mye regn i går, det lå mellom 50 og 60 mm mange steder, bekrefter vakthavende meteorolog, Rafael Løvdahl.

Han forteller om været i Vestfold fremover, som fortsatt vil bli preget av litt regn.

- I dag vil det gå mot litt lettere vær i Vestfold. Det er ikke umulig å se litt solglimt i løpet av ettermiddagen, sier Løvdahl.

Han forteller at det er ikke umulig med regnbyger, men det ser ut som en grei ettermiddag. Temperaturene vil stige og det vil kanskje bli opp mot 20 grader noen steder.

Søndag vil det bli litt skyer og litt regn av og til. Løvdahl forteller at mandag er vanskelig å forutse, men det kan bli styrtregn.

- Det er vanskelig å si når, hvor, og hvor mye, men mandag kan bli en slik dag med 10-20 mm på kort tid. Utover uka blir det trolig litt bedre.

Hele Norges coronakart