I sorg etter å ha mistet framtredende forskerkolleger i flystyrten

- 100 av passasjerene var på vei til aidskonferanse.

TRAGISK: Sjefen for FN-organisasjonen UNAIDS, Michel Sidibe, skulle møtt flere aidsforskere, som satt på flyet som styrtet. Foto: AFP PHOTO / FETHI BELAID
TRAGISK: Sjefen for FN-organisasjonen UNAIDS, Michel Sidibe, skulle møtt flere aidsforskere, som satt på flyet som styrtet. Foto: AFP PHOTO / FETHI BELAID Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Annonse

NEW YORK (Dagbladet): Så mange som 108 konferansedeltakere var om bord på flyet, skriver The Australian.

Blant dem var en av Nederlands fremste aidsforskere, Joep Lange, melder Fairfax Media, ifølge NTB.

Også Australias utenriksminister Julie Bishop bekrefter at flere av passasjeren var på vei til aidskonferansen i Melbourne.

- Mine tanker og bønner går til familiene til de som tragisk døde på flight MH17. Mange passasjerer var på vei til Aids2014 her i Melbourne, skriver lederen for FNs Aidsprogram, UNAIDS, Michel Sidibe, på Twitter, ifølge CBS News.

På vei til Melbourne Blant de 298 om bord på flyet som torsdag styret i Ukraina nær grensa til Russland, var det flere framtredende aidsforskere som skulle på konferansen i Australia.

- International Aids Society (IAS) uttrykker i dag sin oppriktige tristhet over å motta nyheten om at flere kolleger og venner på vei til å delta på den 20. internasjonale aidskonferansen i Melbourn i Australia, var om bord på Malaysia Airlines MH17 som styrtet over Ukraina tidligere i dag, skriver IAS på sine nettsider.

De sender også sine kondolanser til de pårørende.

Flest fra Nederland - I denne utrolig triste og følelsesladde tida står IAS sammen med vår internasjonale familie og sender kondolanser til de som har mistet sine kjære i denne tragedien, skriver IAS.

De fleste om bord på flyet var nederlandske, men det var også en rekke drepte fra andre land.

Ifølge den offisielle lista til Malaysia Airlines er 154 av de om bord nederlandske, 43 er malaysiske (inkludert mannskapet på 15 og 2 spedbarn, 27 er australske, 12 er indonesiske inkludert ett spedbarn, ni er britiske, fire er tyske, fire er belgiske, tre er filippinske og en er canadisk. Ytterliger 41 av passasjerene er ennå ikke bekreftet.

Følg utviklingen i vårt nyhetsstudio.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer