Streptokokker:

I sorg etter dødsfall: - Tragisk tap

Ungjenta Stella-Lily (5) er det niende barnet som har mistet livet av streptokokker etter nytt utbrudd.

DØDE: Fem år gamle Stella-Lily overlevde ikke streptokokkinfeksjonen. Foto: Handout
DØDE: Fem år gamle Stella-Lily overlevde ikke streptokokkinfeksjonen. Foto: Handout Vis mer
Publisert

Fem år gamle Stella-Lily McCorkindale fra Belfast i Nord-Irland døde forrige uke, etter å ha blitt rammet av en streptokokkinfeksjon, melder Sky News.

Femåringen gikk på Black Mountain Primary School i Belfast, som sendte ut et brev til foreldrene fredag, der de adresserte det «tragiske tapet» av Stella-Lily.

Tirsdag sendte skolen ut sine kondolanser til elevens familie og venner i en pressemelding.

Niende dødsfallet

Nyheten om jentas bortgang er det niende dødsfallet for barn under ti år på kort tid i Storbritannia.

Det skyldes et økende antall tilfeller av streptokokker gruppe-A-infeksjon, som kan føre til skarlagensfeber.

Det er en infeksjon, som i noen tilfeller kan være svært alvorlig og dødelig, skriver Lommelegen.

- Talentfull ung jente

I en uttalelse tirsdag beskrev skolen Stella-Lily som en «veldig smart og talentfull ung jente». Hun var «veldig populær blant både ansatte og barn og vil bli dypt savnet av alle».

- Dette er et tragisk tap for Black Mountain Primary School-familien og samfunnet vårt. Tankene våre er hos Stella-Lilys familie og venner i denne triste og vanskelige tida.

SJELDEN GENFEIL: Lucas ble født med en sjelden genfeil. Han døde 16. desember i fjor, bare fem år gammel. Video: Carina Johansen. Reporter: Sondre Nodland. Redigering: Maja Walberg Klev. Vis mer

Videre står det at skolen ønsker å hjelpe både elever og ansatte i denne triste tida, har derfor engasjert en støttegruppe for de som trenger det.

- Vi forstår at dødsfallet kan skape bekymring i samfunnet, og vi ønsker å forsikre foreldre om at vi fortsetter å samarbeide tett med Helsetilsynet på dette tidspunktet.

Oppfordring til alle foreldre

UK Health Security Agency (UKHSA) understreker at det nå er viktig å ha god hånd- og hostehygiene for å redusere spredning.

De ber foreldre være ekstra oppmerksomme på barna sine, og at de ikke skal nøle med å dra til legen om de ser symptomer.

- Det er viktig at foreldre er på utkikk etter symptomer og oppsøker lege så raskt som mulig. Får man behandling tidlig kan man stoppe infeksjonen fra å bli alvorlig, forklarer Trish Mannes, regional visedirektør i (UKHSA), ifølge The Independent.

Overlege Colin Brown, UKHSA-nestleder, har sagt til Sky News at de vurderer situasjonen på skoler og i barnehager for øyeblikket.

Høy økning

Regjeringen i England sier at de forstår folkets bekymring etter de økende smittetilfellene.

De forsikrer om at National Health Service (NHS) er godt forberedt til å håndtere utbruddet.

Så langt er det registrert 851 tilfeller av skarlagensfeber i uke 46, opplyser helsemyndighetene på sine hjemmesider. I foregående år var det registrert 186 tilfeller.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer