Drapet i Bergen

I sorg etter drapet på kompisen: - Uforståelig

Marco Elsafadi sier han så på drepte Said Bassam Chataya som en lillebror.

I SORG: Marco Elsafadi. Her i forbindelse med en fotballkamp under Norway Cup for et par år tilbake. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
I SORG: Marco Elsafadi. Her i forbindelse med en fotballkamp under Norway Cup for et par år tilbake. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

28 år gamle Said Bassam Chataya ble drept i forbindelse med et masseslagsmål ved en bensinstasjon ved Danmarks plass i Bergen fredag.

En rekke knivstikk skal ha vært årsaken til at mannen, som har vært en del av rapmiljøet i Bergen, mistet livet.

Tidligere basketballspiller og foredragsholder Marco Elsafadi står familien nært. Han omtaler Chataya som en lillebror. Han beskriver de siste dagene som tunge.

- Said var en fyr det var så lett å bli glad i, han var ekte og gjennomført god. Han har aldri vært en trussel mot noen eller en som ville oppsøkt et slagsmål. Det er tragisk, jævlig bortkastet og uforståelig. Nå må vi ivareta alle rundt ham, sier Elsafadi til Dagbladet.

Som en lillebror

Han møtte Chataya for første gang for 14 år siden.

- Jeg har fulgt ham siden han gikk i 8. klasse. Det er en spesiell historie, sier Elsafadi.

Han forteller at han først ble kjent med lillebroren til Chataya da han stilte opp på et foredrag på skolen han gikk på. Oppdraget Elsafadi fikk, var å gi en håndfull elever en uforglemmelig skoledag. Han trente så lillebroren i basketball, og fikk etterhvert vite mer av hans historie.

- Den var ganske trist, så jeg klarte ikke helt å glemme ham. Rektor ringte seinere og fortalte om utviklingen han hadde hatt etter den dagen, og ting ble lagt sammen, og jeg inviterte ham til basketballkamp. Da tok han også med seg Said. Sånn kom han inn i mitt liv, sier Elsafadi.

Så ble Said eldre, ble myndig og sto på egne bein. Elsafadi var lei av å hjelpe på avstand.

- Jeg ba ham flytte til Bergen, slik at jeg kunne følge ham tettere. Så flyttet også familien etter, sier Elsafadi.

- Lett å bli glad i

Både Marcus Møll Mosele, hvis artistnavn er Kamelen, og Jarle Andhøy og Samuel Massie har allerede omtalt Chataya i gode ordelag.

Elsafadi mener det sier alt om Chataya.

- Det er så mange mennesker han har berørt på en fin måte. Han var gjennomført god, og ville alle vel. Uansett hvor mye bagasje han selv hadde, var han alltid opptatt av at andre skulle ha det bra, sier Elsafadi, som sier han har blitt kontaktet av folk fra hele landet etter hendelsen fredag kveld.

- Han var en fyr det var lett å bli glad i, sier den tidligere basketballspilleren.

Mandag ettermiddag ble det kjent at den 21 år gamle fetteren som er pågrepet og siktet for drapet, vareteksfengsles i fire uker med brev- og besøksforbud. Siktede erkjente ikke straffskyld i retten. Totalt er 12 personer siktet i saken.

- Jeg måtte fortelle ham at vedkommende var avgått ved døden. Han er i en familierelasjon til offeret, og tar det tungt, sa forsvarer Jørgen Riple, som søndag sa til Dagbladet at klienten har forklart seg om en pågående konflikt mellom ham og offeret.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer