VISTE SIN STØTTE:  Saab-entusiaster fra flere europeiske land kjørte i kortesje gjennom Trollhättan til Saab-fabrikken for å vise sin støtte til det nedleggingstruede bilmerket. FOTO: PONTUS LUNDAHL, SCANPIX.
VISTE SIN STØTTE: Saab-entusiaster fra flere europeiske land kjørte i kortesje gjennom Trollhättan til Saab-fabrikken for å vise sin støtte til det nedleggingstruede bilmerket. FOTO: PONTUS LUNDAHL, SCANPIX.Vis mer

I sørgetog for Saab

Fire kilometer lang bilkortesje med 2 500 biler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

En fire kilometer lang bilkortesje med bare Saab'er gikk søndag fra Saab-museet til Saab-fabrikken i Trollhättan.

Saab-entusiaster fra Norge, Danmark, Tyskland, Nederland og Storbritannia hadde kjørt til Sverige for å vise sin misnøye med at bilmerket snart kan være historie.

- Det er vanskelig å si eksakt hvor mange biler det er her, men vi har gjort et anslag på rundt 2.500, sier Claes Robertsson i Saab Turbo Club of Sweden.

Den amerikanske bilgiganten General Motors, som eier Saab, har sagt at bilmerket blir lagt ned, og selv om det i flere måneder har versert rykter om Saab kan bli solgt, er det til nå ingen som har inngått avtale om kjøp med amerikanerne.

I Sverige sysselsetter Saab 3.400 mennesker, og på verdensbasis jobber rundt 8.000 mennesker for det svenske bilmerket. 

Også i Nederland var det et langt sørgetog med Saab-entusiaster søndag.

(NTB-TT-AFP).

 OGSÅ NEDERLAND:  Også i Muiden utenfor Amsterdam var flere hundre Saab-entusiaster samlet søndag.  FOTO: EPA/SCANPIX.
OGSÅ NEDERLAND: Også i Muiden utenfor Amsterdam var flere hundre Saab-entusiaster samlet søndag. FOTO: EPA/SCANPIX. Vis mer