Per Sandberg utfordrer stortingsplassen til Christian Tybring-Gjedde:

I strupen på Frp

Per Sandberg advarer mot å tro at han er sjanseløs til å kapre stortingsplass for Liberalistene. – Vent og se, sier han.

KAMPKLAR: Per Sandberg (60) mener hans nye parti Liberalistene har en reell sjanse til å havne på Stortinget. Valgekspertene tror det er umulig. Foto: Gunnar Ringheim
KAMPKLAR: Per Sandberg (60) mener hans nye parti Liberalistene har en reell sjanse til å havne på Stortinget. Valgekspertene tror det er umulig. Foto: Gunnar Ringheim Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den politiske sluggeren har vendt Frp ryggen og kan komme til å stjele velgere nok til å utfordre Oslo-mandatet til sin tidligere partikollega Christian Tybring-Gjedde.

Regnet høljer ned i Halden denne ettermiddagen. Mørket siger allerede inn over grensebyen. På Grand Bar tenner daglig leder Bahareh Letnes (30) lysene og setter på kaffe mens samboer Per Sandberg (60) sjekker at alt er som det skal før dørene åpnes for gjestene.

Regelmølje

Som nybakt pubgründer har Sandberg fått en rekke aha-opplevelser de siste månedene.

- Jeg har aldri sett maken til regelmølje. I dag har jeg sittet tre timer i telefon med byråkratiet for å hjelpe en ansatt. Å drive restaurant med alle de kontrollmekanismene, vanvittig, spør du meg.

- Under mine bedriftsbesøk rundt om i landet opp gjennom årene, som statsråd og stortingsrepresentant, har jeg jo fått høre hvilke utfordringer de har med byråkratiet. Men jeg hadde aldri trodd at det var så komplisert. Til tross for at regjeringen jeg var en del av har hatt forenkling på bordet i hvert eneste regjeringsmøte. Hvis dette er forenkling, hvordan var det da før, spør Per Sandberg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.