Avgiftskrangel:

I strupen på Siv etter bensinpris­rekord: - Ekstremt pinlig

Senterpartiet går i strupen på Frp og Siv Jensen etter ny bensinpris­rekord. «Bilistene var den rødgrønne regjeringens melkeku», kontrer finansministeren.

PRISREKORD: Senterpartiet går i strupen på Siv Jensen, etter at bensinprisene nådde «all time high» hos Circle K i går. Her er hun avbildet på en Statoil-stasjon i 2009, i forbindelse med en Dagbladet-artikkel der hun var oppgitt over avgiftsnivået. Foto: Espen Røst/Dagbladet
PRISREKORD: Senterpartiet går i strupen på Siv Jensen, etter at bensinprisene nådde «all time high» hos Circle K i går. Her er hun avbildet på en Statoil-stasjon i 2009, i forbindelse med en Dagbladet-artikkel der hun var oppgitt over avgiftsnivået. Foto: Espen Røst/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tirsdag kunne E24 melde at den veiledende prisen på 95 blyfri hos Circkle K er høyere enn noen gang tidligere, etter at prisen i går hoppet til 16,67 kroner literen.

- Her håver Norge inn milliarder på milliarder fordi oljeprisen er høy. Så knaller de til med skyhøye bensinavgifter i tillegg. Det er helt forferdelig, og dette må det bli en slutt på.

Sitatet over er imidlertid ikke gitt i forbindelse med gårsdagens nyhet.

Uttalelsen ble gitt av Siv Jensen i 2010 i et intervju med VG. Den gang satt hun i opposisjon og langet som Frp-leder ut mot den rødgrønne regjeringen som hun mente hadde stor glede av å «flå det norske folk».

- De rødgrønne elsker staten, og det ser ut som om de har stor glede av å flå innbyggerne sine. Vi har så mye penger i oljefondet at det nesten renner over. At vi da i tillegg skal ta så høye avgifter fra forbrukerne på toppen av dette, er bort i natta. Vi vil ha slutt på denne flåingen av det norske folk, sa Jensen.

Hun kom også den gang med et klart krav om at bensinavgiftene skulle settes ned med én krone.

«All time high»

Circle K beskriver selv prisen som en «all time high», og mener årsaken til prishoppet er at innkjøpsprisene for bensin og diesel har økt, etter oppgang i oljeprisen og en styrking av dollaren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer