I strupen på Støre:
- Møt meg i kveld

Statsminister Erna Solberg knaller til mot Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre og ber ham om å stille til debatt allerede i kveld.

UTFORDRER STØRE: Erna Solberg gikk hardt ut mot Jonas Gahr Støre da hun talte til Høyre tirsdag formiddag. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er i dagens VG at Støre angriper Høyre og Erna Solberg for skolepolitikken.

- Invester i skolen, ikke bare snakk om den. Prioriter skolen, ikke bare snakk om den. Og sørg for at ungene våre får nok kvalifiserte og motiverte lærere, sa Støre til VG.

Erna Solberg sparket i dag Høyres høstkonferanse med å snakke om barnefattigdom og lot ikke sjansen gå fra seg til å svare på Støres angrep.

- Jeg har registrert at Jonas har et utspill i VG i dag der han ber meg om prioritere skolen. Jeg utfordrer Støre til å møte meg til debatt om skolepolitikk allerede i kveld, sier Solberg i talen, som handler om Høyres løsninger for å bekjempe barnefattigdom.

- Hva er Ap for?

Statsminister Solberg mener Arbeiderpartiet har vinglet i skolepolitikken de siste årene og sier at det er mer Høyre-politikk som trengs for å oppnå målet om at ni av ti skal fullføre videregående i 2030.

- Vi trenger fortsatt fraværsgrensen. Det var Arbeiderpartiet først mot. Så stemte de for. Og nå er det uklart hva de mener, sier Solberg.

- Vi må fortsatt stille krav til at lærerne skal ha utdanning i faget de underviser i. Det er Arbeiderpartiet imot, fortsetter statsministeren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer