- DUMSNILLHET : Atle Simonsen, formann i Fremskrittspartiets Ungdom (FpU), mener det er dumsnillhet å at inn 10.000 syriske flyktninger til Norge.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
- DUMSNILLHET : Atle Simonsen, formann i Fremskrittspartiets Ungdom (FpU), mener det er dumsnillhet å at inn 10.000 syriske flyktninger til Norge. Foto: Audun Braastad / NTB scanpixVis mer

- I Sverige ser vi konsekvensene av den dumsnille innvandringspolitikken

Mens KrFU krever 10.000 syriske flyktninger til Norge, mener FpU at det bare er et forsøk på tilfredsstille sin egen samvittighet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Først foreslo Jan Egeland, generalsekretær i Flyktninghjelpen, at Norge skulle ta imot 10.000 flyktninger fra Syria. Det fikk Per Sandberg, nestleder i Fremskrittspartiet, til å ta fram storslegga og karakterisere forslaget slik:

- Vanvittig!

Noe som igjen flørte til at lederen av KrFU, Emil Erstad, gikk rett i strupen på Sandberg. Erstad ba Sandberg ta til vett, og vise medmenneskelighet.

Nå fillerister FpU-leder Atle Simonsen Erstad, og de som vil at Norge skal ta inn 10.000 syriske flyktninger.

- Bruk heller en milliard kroner på å hjelpe syrere i deres nærområder. Da vil vi kunne hjelpe nærmere 170.000 syrere, framfor å ta imot noen tusen her hjemme.

- Mer enn 150.000 syrere vil få en tøffere hverdag og leve i frykt for sitt eget liv for at KrFU skal få oppfylt sitt eget velgerløfte, og sin egen samvittighet, sier Atle Simonsen.

- Dumsnillhet Simonsen vil spandere bussbilletter på Erstad og KrFU til Sverige.

- Der vil de få se konsekvensene av den dumsnille innvandringspolitikken de vil føre. Politiet i Sverige har «55 no-go-soner», hvor de ikke tør å gå på grunn av at utenlandske gjenger herjer, sier Simonsen.

- Asylveksten til Sverige koster 48 milliarder kroner, og nå ønsker svenskene å sende regningen for deres feilgrep til EU. Fordi de ikke har råd.

MEDMENNESKELIGHET :  KrFU-leder Emil Erstad mener det er medmenneskelighet å ta inn 10.000 syriske flyktninger til Norge. Foto: KrF
MEDMENNESKELIGHET : KrFU-leder Emil Erstad mener det er medmenneskelighet å ta inn 10.000 syriske flyktninger til Norge. Foto: KrF Vis mer

- KrFUs og Sveriges innvandringspolitikk ville rasert den norske velferdsstaten slik vi kjenner den, sier FpU-leder Simonsen.  

Han mener kravet om å ta inn 10.000 syrere til Norge er fullstendig urealistisk.

- Tilfredsstille sin egen samvittighet - Det bærer bare preg av at Erstad og KrFU ønsker å tilfredsstille sin egen samvittighet og ikke bryr seg om hvor mange syrere som faktisk får et bedre liv. For meg er det viktigst at flest mulig får livsnødvendig hjelp, ikke at Erstad får bedre samvittighet.

Simonsen opererer med at det vil koste Norge 1,5 milliarder kroner å ta imot 10.000 syriske flyktninger til Norge

- For det samme beløpet kunne vi hjulpet 260.000 syrere i nærområdene. Vil vi ha best mulig uttelling for pengene, og hjelpe flest mulig må vi hjelpe de som har flyktet til nabolandene Jordan og Libanon, sier Simonsen.

- VANVITTIG:  Per Sandberg karakteriserer forsslaget som vanvittig.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
- VANVITTIG: Per Sandberg karakteriserer forsslaget som vanvittig. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer