RØMTE TIL SYRIA: Hayat Boumeddiene (26 var kjæresten til Amédy Coulibaly som angrep Paris i januar og hadde sverget troskap til IS. Hun er fortsatt etterlyst i og skal ha rømt til Syria i januar. Dette bildet er fra 2010 da hun og kjæresten besøkte en dømt terrorist og lærte å skyte med armbrøst. Etter Paris-terroren skal hun ha rømt til Syria og har siden angivelig blitt intervjuet og hyllet i IS' propagandamasin Dabiq. Foto: Le Monde
RØMTE TIL SYRIA: Hayat Boumeddiene (26 var kjæresten til Amédy Coulibaly som angrep Paris i januar og hadde sverget troskap til IS. Hun er fortsatt etterlyst i og skal ha rømt til Syria i januar. Dette bildet er fra 2010 da hun og kjæresten besøkte en dømt terrorist og lærte å skyte med armbrøst. Etter Paris-terroren skal hun ha rømt til Syria og har siden angivelig blitt intervjuet og hyllet i IS' propagandamasin Dabiq. Foto: Le MondeVis mer

I Syria får ikke kvinner lov å krige, men de blir hyllet for jihad mot Vesten

Får militærtrening og opplæring i bruk av selvmordsbomber.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

Den 26 år gamle franske kvinnen er kusine av Abdelhamid Abaaoud (28), pekt ut som hjernen bak Paris-terroren og bakmannen for fire av seks avvergete terrorangrep siden i våres.

Den europeiske kommandøren hadde en høy stjerne i Den islamske staten etter å ha kriget i deres områder for deretter å reise tilbake til Europa for å gjennomføre terrorangrep.

Hans kusine var imidlertid en partyjente som ble hjemlig radikalisert for ikke mer enn seks måneder siden. Ifølge de første rapportene skal Ait Boulachen ha sprengt seg selv i lufta under aksjonen, men politiet har siden gått tilbake på disse opplysningene.

Den dramatiske aksjonen har imidlertid fått flere til å spørre seg om IS nå aktivt bruker kvinnelige selvmordsbombere eller soldater i sin krig mot resten av verden.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

 • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
 • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
 • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
 • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
 • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
 • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
 • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
 • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
 • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn